2016. október 30. vasárnap 16:44

Végig vezetve, de óriási izgalmak után nyertünk Mezőkövesden

Az első szomszédvári rangadót játszotta a férfi kézilabda NB I. 2016/2017-es szezonjában a B. Braun Gyöngyös csapata, amely vasárnap Mezőkövesden lépett pályára. Remekül kezdtük a találkozót, és a folytatásban is összeszedett játékot mutattunk be, s remek kapusteljesítményünknek, valamint pontos támadójátékunknak köszönhetően az első negyedóra végére már hatgólos előnyt dolgoztunk ki, amit kilenc gólig sikerült növelnünk. A játékrész végére a hazaiak visszajöttek mínusz hatra, de így is nyugodtan vonulhattunk pihenőre. A második félidő derekára kiegyenlítetté vált a találkozó, a hazaiak pedig ledolgozták hátrányukat, és nyílttá tették a mérkőzést. A végén óriási izgalmak között sikerült kétgólos sikert aratnunk, ezzel megszereztük első idegenbeli győzelmünket.

01 mkc bbgy 1030 29

K&H férfi kézilabda liga, 8. forduló

Mezőkövesdi KC - B. Braun Gyöngyös 33-35 (14-20)

V.: Kékes Cs., Kékes P.

Mezőkövesd: Holló B., Kovács J. - Gulás, Kovács B. 1, Pordán, Szepesi 10 (5), Vaskó 6, Kiss R. 3, Nagy N., Lókodi 5, Grünfelder, Radnic 4, Vukic 1, Trivkovic, Grigoriev, Selviasiuk 3. Edző: Molnár Ferenc.

Gyöngyös: Hudák, Ivanisevic - Országh 3, Urbán 1, Németh T. 1, Kovacsics P. 1, Reznicek 3, Duris 2, Rasic, Hegedűs 7, Mester, Lele 10 (3), Oliveira 6, Juhász K. 1, Mikita, Sipeki. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 8, ill 12 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3.

Értékelések:

Debre Viktor: - Két ellentétes félidőt láttunk, az elsőben mi voltunk a jobbak, a másodikban a Mezőkövesd. Az első félidőben kihasználtuk ellenfelünk védekezésbeli hiányosságait, és majdnem minden támadásunkat góllal tudtuk befejezni. A második félidőben aztán feljavult a Mezőkövesd védekezése és kapusteljesítménye, a végére pedig nagyon élessé tették a mérkőzést. Nagyon értékes két pontot szereztünk egy jó csapat otthonában.

Hudák Henrik: - Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben kilencgólos előnyt sikerült kiharcolnunk, és ez szerencsére kitartott a meccs végéig. Nagy csata volt, és nagyon örülünk az idegenbeli győzelemnek.


A házigazdák kezdték a találkozót, ám az első támadásukat kivédekeztük, az ellentámadásból pedig Országh megszerezte a vezetést, majd röviddel később belőtte második találatát is (0-2). Emberelőnybe kerültünk, amit Oliveira váltott gólra, majd az első öt perc leteltekor megszületett az első hazai találat is (1-3). A 8. perc elején is Oliveira volt eredményes, majd ugyanő harcolt ki büntetőt, amit Lele értékesített (1-5). A négygólos különbséget emberhátrányban is meg tudtuk őrizni, második kétpercesünk elején azonban a házigazdák három gólra zárkóztak (3-6). Lele második büntetőjével állt vissza a négygólos vendégvezetés, emberhátrányunk véget ért, a meccsből pedig eltelt a tizedik perc is. Oliveira, majd Kovacsics szerzett gólt - utóbbi kínai figura végén esett -, így hiába volt eredményes a Mezőkövesd is, eggyel tudtuk növelni előnyünket (4-9). Lele átlövésből szerezte tizedik gólunkat, majd Hudák Henrik egymás után két védést is bemutatott, így megakadályozta a kövesdi gólszerzést. Ismét Lele következett, a 17. perc elején már 7 góllal vezettünk (4-11). Hegedűs gólja után emberelőnybe kerültünk, Szepesi azonban büntetőből zárkóztatni tudta a hazaiakat (5-12). A huszadik perc derekán újabb hetest lőhetett a kövesdi gárda, majd Hegedűs harcolt ki büntetőt, amit Lele értékesített (6-13). Újabb Hudák-védés után kövesdi kiállítás következett, emberelőnyben pedig Reznicek lőtt hatalmas átlövésgólt, nyolcgólosra hizlalva az előnyünket (6-14). A hazaiak is betaláltak, azonban Hudák védései révén tovább tudtuk növelni a vezetést, hat perccel a félidő vége előtt már kilenccel mentünk (8-17). A házigazdák harmadik hetesgólja után mezőkövesdi akcógól következett, amivel 10-17-re módosult az állás, a vendégszurkolók hiába készültek már a számolásra. Az utolsó három percben felváltva potyogtak a gólok, Országh kiállítása miatt pedig a második félidőt emberhátrányban voltunk kénytelenek kezdeni 14-20-as állásról.

01 mkc bbgy 1030 42

Gyöngyösi góllal indult a második játékrész, a kapuban Hudákot Ivanisevic váltotta, aki ugyanott folytatta, ahol Hudi abbahagyta. Támadásban azonban nem tudtunk élni minden lehetőséggel, így az első öt percben csak őrizni tudtuk a különbséget (17-23). Hegedűs gólja után a 38. percben Holló Balázs védte Lele hetesét, a kövesdiek pedig feljöttek előbb mínusz ötre, majd mínusz négyre (20-24). A következő percek a kapusokról szóltak, csak Országh 40. percben esett találata törte meg a hosszú gólcsendet, amelyben Ivanisevic és Holló egymás után mutatta be a bravúrokat. A 43. percben aztán egy újabb hazai találattal állt vissza a négygólos különbség, majd három gólra tudtak zárkózni a házigazdák (22-25). Két percig ráadásul emberhátrányban kellett játszanunk, de Olivira így is helyzetig tudta játszani magát. Holló azonban védett, a kövesdiek pedig kettőre zárkóztak (23-25). Már csak egy volt a különbség, amikor Lele kilenc perccel a kimaradt hetese után megtörte hétperces gólcsendünket (24-26). Juhász Károly indításból lőtte a 27. gyöngyösi gólt, majd Reznicek talált be a 49. perc derekán, de a hazaiak továbbra is tapadtak a mieinkre (26-28). Éppen tíz perc volt hátra a meccsből, amikor Oliveira szerzett gólt, de a kövesdiek büntetőből eredményesek voltak, így maradt a kétgólos különbség (27-29). Lele már a harmincadik gólunkat lőtte, mikor még kilenc perc hátra volt a mérkőzésből. Hét perccel a vége előtt Oliveira talpról talált be, ezzel négyre nőtt az előnyünk (27-31). Két hazai találat után öt perccel a vége előtt, ismét csak kettővel vezettünk, amikor a játékvezetők kettős kiállítást ítéltek. Országh Ádámnak ez volt a harmadik, így ő már nem jöhetett vissza. Hegedűs az öt az öt elleni játékban gólt szerzett, amivel három és fél perccel a vége előtt visszaállította a háromgólos vezetést (29-32). Egy perc múlva azonban már csak egy gól volt közte, óriási izgalmak következtek (31-32). Duris talált be, majd egy perccel a vége előtt Oliveira hatalmas bombát akasztott a sarokba, de továbbra is csak eggyel vezettünk (33-34). Húsz másodperccel a vége előtt Debre Viktor időt kért, majd Duris egy szemtelen ejtéssel megnyerte a hatalmas a csatát, ezzel megszereztük első idegenbeli sikerünket. Legközelebb november 18-án, az Eger ellen lépünk pályára hazai környezetben.

01 mkc bbgy 1030 50

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 26
  2. MOL-Pick Szeged 24
  3. Balatonfüredi KSE 22
  4. Grundfos Tatabánya KC 20
  5. Sport36-Komló 14
  6. Dabas KC VSE 14
  7. CYEB Budakalász 13
  8. Eger SBS Eszterházy 13
  9. Csurgói KK 12
  10. Ceglédi KKSE 9
  11. B. Braun Gyöngyös 8
  12. Orosházi FKSE-LINAMAR 6
  13. Váci KSE 6
  14. FTC 5

banner
banner