2016. október 30. vasárnap 16:44

Végig vezetve, de óriási izgalmak után nyertünk Mezőkövesden

Az első szomszédvári rangadót játszotta a férfi kézilabda NB I. 2016/2017-es szezonjában a B. Braun Gyöngyös csapata, amely vasárnap Mezőkövesden lépett pályára. Remekül kezdtük a találkozót, és a folytatásban is összeszedett játékot mutattunk be, s remek kapusteljesítményünknek, valamint pontos támadójátékunknak köszönhetően az első negyedóra végére már hatgólos előnyt dolgoztunk ki, amit kilenc gólig sikerült növelnünk. A játékrész végére a hazaiak visszajöttek mínusz hatra, de így is nyugodtan vonulhattunk pihenőre. A második félidő derekára kiegyenlítetté vált a találkozó, a hazaiak pedig ledolgozták hátrányukat, és nyílttá tették a mérkőzést. A végén óriási izgalmak között sikerült kétgólos sikert aratnunk, ezzel megszereztük első idegenbeli győzelmünket.

01 mkc bbgy 1030 29

K&H férfi kézilabda liga, 8. forduló

Mezőkövesdi KC - B. Braun Gyöngyös 33-35 (14-20)

V.: Kékes Cs., Kékes P.

Mezőkövesd: Holló B., Kovács J. - Gulás, Kovács B. 1, Pordán, Szepesi 10 (5), Vaskó 6, Kiss R. 3, Nagy N., Lókodi 5, Grünfelder, Radnic 4, Vukic 1, Trivkovic, Grigoriev, Selviasiuk 3. Edző: Molnár Ferenc.

Gyöngyös: Hudák, Ivanisevic - Országh 3, Urbán 1, Németh T. 1, Kovacsics P. 1, Reznicek 3, Duris 2, Rasic, Hegedűs 7, Mester, Lele 10 (3), Oliveira 6, Juhász K. 1, Mikita, Sipeki. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 8, ill 12 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3.

Értékelések:

Debre Viktor: - Két ellentétes félidőt láttunk, az elsőben mi voltunk a jobbak, a másodikban a Mezőkövesd. Az első félidőben kihasználtuk ellenfelünk védekezésbeli hiányosságait, és majdnem minden támadásunkat góllal tudtuk befejezni. A második félidőben aztán feljavult a Mezőkövesd védekezése és kapusteljesítménye, a végére pedig nagyon élessé tették a mérkőzést. Nagyon értékes két pontot szereztünk egy jó csapat otthonában.

Hudák Henrik: - Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben kilencgólos előnyt sikerült kiharcolnunk, és ez szerencsére kitartott a meccs végéig. Nagy csata volt, és nagyon örülünk az idegenbeli győzelemnek.


A házigazdák kezdték a találkozót, ám az első támadásukat kivédekeztük, az ellentámadásból pedig Országh megszerezte a vezetést, majd röviddel később belőtte második találatát is (0-2). Emberelőnybe kerültünk, amit Oliveira váltott gólra, majd az első öt perc leteltekor megszületett az első hazai találat is (1-3). A 8. perc elején is Oliveira volt eredményes, majd ugyanő harcolt ki büntetőt, amit Lele értékesített (1-5). A négygólos különbséget emberhátrányban is meg tudtuk őrizni, második kétpercesünk elején azonban a házigazdák három gólra zárkóztak (3-6). Lele második büntetőjével állt vissza a négygólos vendégvezetés, emberhátrányunk véget ért, a meccsből pedig eltelt a tizedik perc is. Oliveira, majd Kovacsics szerzett gólt - utóbbi kínai figura végén esett -, így hiába volt eredményes a Mezőkövesd is, eggyel tudtuk növelni előnyünket (4-9). Lele átlövésből szerezte tizedik gólunkat, majd Hudák Henrik egymás után két védést is bemutatott, így megakadályozta a kövesdi gólszerzést. Ismét Lele következett, a 17. perc elején már 7 góllal vezettünk (4-11). Hegedűs gólja után emberelőnybe kerültünk, Szepesi azonban büntetőből zárkóztatni tudta a hazaiakat (5-12). A huszadik perc derekán újabb hetest lőhetett a kövesdi gárda, majd Hegedűs harcolt ki büntetőt, amit Lele értékesített (6-13). Újabb Hudák-védés után kövesdi kiállítás következett, emberelőnyben pedig Reznicek lőtt hatalmas átlövésgólt, nyolcgólosra hizlalva az előnyünket (6-14). A hazaiak is betaláltak, azonban Hudák védései révén tovább tudtuk növelni a vezetést, hat perccel a félidő vége előtt már kilenccel mentünk (8-17). A házigazdák harmadik hetesgólja után mezőkövesdi akcógól következett, amivel 10-17-re módosult az állás, a vendégszurkolók hiába készültek már a számolásra. Az utolsó három percben felváltva potyogtak a gólok, Országh kiállítása miatt pedig a második félidőt emberhátrányban voltunk kénytelenek kezdeni 14-20-as állásról.

01 mkc bbgy 1030 42

Gyöngyösi góllal indult a második játékrész, a kapuban Hudákot Ivanisevic váltotta, aki ugyanott folytatta, ahol Hudi abbahagyta. Támadásban azonban nem tudtunk élni minden lehetőséggel, így az első öt percben csak őrizni tudtuk a különbséget (17-23). Hegedűs gólja után a 38. percben Holló Balázs védte Lele hetesét, a kövesdiek pedig feljöttek előbb mínusz ötre, majd mínusz négyre (20-24). A következő percek a kapusokról szóltak, csak Országh 40. percben esett találata törte meg a hosszú gólcsendet, amelyben Ivanisevic és Holló egymás után mutatta be a bravúrokat. A 43. percben aztán egy újabb hazai találattal állt vissza a négygólos különbség, majd három gólra tudtak zárkózni a házigazdák (22-25). Két percig ráadásul emberhátrányban kellett játszanunk, de Olivira így is helyzetig tudta játszani magát. Holló azonban védett, a kövesdiek pedig kettőre zárkóztak (23-25). Már csak egy volt a különbség, amikor Lele kilenc perccel a kimaradt hetese után megtörte hétperces gólcsendünket (24-26). Juhász Károly indításból lőtte a 27. gyöngyösi gólt, majd Reznicek talált be a 49. perc derekán, de a hazaiak továbbra is tapadtak a mieinkre (26-28). Éppen tíz perc volt hátra a meccsből, amikor Oliveira szerzett gólt, de a kövesdiek büntetőből eredményesek voltak, így maradt a kétgólos különbség (27-29). Lele már a harmincadik gólunkat lőtte, mikor még kilenc perc hátra volt a mérkőzésből. Hét perccel a vége előtt Oliveira talpról talált be, ezzel négyre nőtt az előnyünk (27-31). Két hazai találat után öt perccel a vége előtt, ismét csak kettővel vezettünk, amikor a játékvezetők kettős kiállítást ítéltek. Országh Ádámnak ez volt a harmadik, így ő már nem jöhetett vissza. Hegedűs az öt az öt elleni játékban gólt szerzett, amivel három és fél perccel a vége előtt visszaállította a háromgólos vezetést (29-32). Egy perc múlva azonban már csak egy gól volt közte, óriási izgalmak következtek (31-32). Duris talált be, majd egy perccel a vége előtt Oliveira hatalmas bombát akasztott a sarokba, de továbbra is csak eggyel vezettünk (33-34). Húsz másodperccel a vége előtt Debre Viktor időt kért, majd Duris egy szemtelen ejtéssel megnyerte a hatalmas a csatát, ezzel megszereztük első idegenbeli sikerünket. Legközelebb november 18-án, az Eger ellen lépünk pályára hazai környezetben.

01 mkc bbgy 1030 50

Tabella

 • K&H liga

  1. MOL-Pick Szeged 50
  2. Telekom Veszprém 50
  3. Grundfos Tatabánya KC 40
  4. CYEB Budakalász 31
  5. Csurgói KK 30
  6. Balatonfüredi KSE 27
  7. Orosházi FKSE-LINAMAR 24
  8. Sport36-Komló 21
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Váci KSE 18
  11. Ceglédi KKSE 17
  12. B. Braun Gyöngyös 15
  13. Balmazújvárosi KK 11
  14. Mezőkövesdi KC 9

  NB II. Északkelet

  1. DEAC 38
  2. Juhász '99 Füzesabonyi SC 33
  3. Mezőkövesdi KC U23 29
  4. B. Braun Gyöngyös U23 28
  5. Fehérgyarmati VSE 26
  6. Kazincbarcikai KSE 23
  7. Kisvárdai KC 23
  8. Berettyó MSE 20
  9. Nádudvari ASK 15
  10. Hajdúböszörményi TE 14
  11. Balmazújvárosi KK U23 11
  12. Eger SBS Eszterházy U23 4

banner

banner