A HE-DO B. Braun Gyöngyös fiú serdülőcsapata átvette a vezetést az I. osztályú bajnokság tabelláján. A fiatalok a Pick Szeged együttesét megelőzve vezetik a tabellát. Friss utánpótlás-eredmények edzői értékelésekkel.

U23-as fiúcsapatunk a férfi kézilabda NB II. északkeleti csoportjában a Szolnok együttesét fogadta, és a fiatalok két góllal alulmaradtak ugyan, de derekasan helytálltak a második helyezettel szemben. Fiataljaink március 14-én Hajdúböszörményben lépnek pályára.
HE-DO B. Braun Gyöngyös U23 – Szolnoki KCSE 31-33
Gyöngyös : Timár Gy., 8/1 védés (kapus), Nagy-Hajdú B. 3, GULYÁS M. 4, VARGA K. 7, JAROS O. 8, Karnok D. 4, Csányi R. 4,
Csere : Gyánti B. 42 védés, Horváth D. 26/5 védés (Kapusok), Marozs T., Bedő M., Kocsi M., Falusi D., Pálinkás Á., Pánczél K. 1, Portik-Dobos Sz.
Edző : Kiss Dániel, Kismárton Ádám.
Kiss Dániel: – Serdülő és ifista játékosainkat a vereség ellenére ismét dicséret illeti a hozzáállás, küzdés és a mutatott játék miatt. Igazi férfi munka volt a mérkőzés az NB II. második helyezettje ellen. Három olyan serdülő játékos lépett pályára, akinek ez volt élete első felnőtt mérkőzése. Nekik külön gratulálok a bemutatkozáshoz. Az ezeken a mérkőzéseken megszerzett tapasztalatokat kamatoztatni tudjuk a korosztályos bajnokságokban. Gratulálok a csapatomnak, és a Szolnoknak a győzelemhez. További sok sikert kitűzött céljaik eléréséhez!

Ifjúsági együttesünk két vereséggel folytatta szereplését az első osztályú bajnokságban. Előbb a Dabassal szembeni hazai mérkőzésen, majd Egerben maradtak alul öt góllal. A hatodik helyen álló ificsapatunk március 19-én a Kecskemétet fogadja.
HE-DO B. BRAUN Gyöngyös – Dabasi KC VSE 22-27
SBS-Eger – HE-DO B. BRAUN Gyöngyös 32-27
Gyöngyös : BUZOGÁNY B. (14 védés) Horváth D (kapus), Csányi R. 3, Nagy-Hajdú B. 1, JAROS O. 13, Varga K. 5, Bedő M., Pálinkás Á., Kovács K., Gulyás M. 4, Falusi D., Karnok D. 1
Edző: Kiss Dániel, Kismárton Ádám
Kiss Dániel: – Az első félidőben három góllal is vezettünk, de buta hibák miatt felhoztuk az ellenfelünket döntetlenre, majd a vezetést is átengedtük. A második félidőben több labdánk volt a döntetlenre vagy a fordításra, de rendre belehibáztunk, amit a hazai csapat kihasznált. “Az önmagadba vetett hited sokkal fontosabb, mint a pillanatnyi körülményeid.”

Serdülőink ugyancsak a Dabassal és az Egerrel találkoztak, és mindkét mérkőzésen magabiztos győzelmet könyvelhettek el, aminek köszönhetően átvették a vezetést a tabellán, ahol most egy ponttal megelőzik a Pick Szeged első számú együttesét. Az ifihez hasonlóan a serdülők is Kecskeméten folytatják március 19-én.
HE-DO B.BRAUN Gyöngyös – Dabasi KC VSE 35-21
Gyöngyös: Borosi Levente (2), Falusi Dániel (3), Gulyás Máté (5), Gyallai Bercel (3), Karnok Donát (2), Kocsis Marcell (2), Marozs Tamás (1), Mátyás Balázs (6), Portik Dobos Szabolcs (4), Szucsik Benedek (7).
SBS Eger – HE DO B. BRAUN Gyöngyös 24-27
Borosi Levente (2), Falusi Dániel (1), Gulyás Máté (7), Karnok Donát (1), Kocsis Marcell (4), Mátyás Balázs (8), Pánczél Kevin (1), Portik Dobos Szabolcs (1), Szucsik Benedek (2).
Kismárton Ádám: – A serdülő bajnokság 18. fordulójában magabiztos győzelmet könyvelhettünk el a Dabas ellen. Egységesen és fegyelmezetten játszottak a fiúk. A mérkőzésen mindenki hozzátette a legjobb tudását. Hétgólos előnnyel fordultunk a második játékrészre. A kapusaink (Gyánti Barnabás és Horváth Dávid) remek teljesítményt nyújtottak. Sajnos Gyallai Bercel megsérült (boka sérülés), de Portik Dobos Szabolcs kiválóan szállt be a játékba, aki 4 gólig jutott. Az Eger elleni mérkőzésen az első félidő szorosan alakult. Kimaradt helyzetek, gyenge védekezés jellemezte a játékunkat. Egygólos vezetéssel kezdtük a második félidőt. Sokkal feszesebb, egységesebb lett a védekezésünk, és a helyzeteinket is hatékonyabban fejeztük be, így 5-6 gólos előnnyel is el tudtunk lépni. A győzelmünkkel a tabella első helyén várhatjuk jövőhét csütörtökön itthon a Kecskemét csapatát. Gratulálok a csapatnak!

Az U15-ös fiúcsapat számára Békésen, a harmadik fordulóval folytatódott az első osztályú bajnokság felsőházi rájátszása. A mieink egy győzelemmel és egy vereséggel végeztek, és jelenleg a hetedik helyen állnak a bajnokságban.
Gyöngyösi KK – Kecskeméti Junior SN KFT 17-20
PLER Budapest – Gyöngyösi KK 18-28
Köves Péter: – Az első mérkőzésen a Kecskeméti Junior SN KFT csapatával mérkőztünk. Szerettünk volna az előző fordulóban tőlük elszenvedett vereségért visszavágni. Ennek megfelelően elszántan és motiváltan kezdtük a mérkőzést, és minden esélyünk megvolt célunk megvalósításához. A koncentrációs hibáink és a hiányzó minőségi egyéni teljesítmények azonban a végén megint csak kecskeméti győzelmet eredményeztek. Második mérkőzésünkön meggyőző játékkal igazoltuk a két csapat közt jelenleg meglévő felkészültségbeli különbséget.

U12-es fiúcsapatunk Füzesabonyban játszotta a legutóbbi forduló mérkőzéseit, és egy vereség mellett egy győzelemmel tértek haza.
Mezőkövesdi KC – Gyöngyösi KK 26-25
Karaván FSC – Gyöngyösi KK 23-26
Temesvári Martin: – Két ügyes csapattal játszottunk remek mérkőzést, amiből az egyiket sikerült is megnyernünk. A Mezőkövesd elleni mérkőzésen sikerült megráncigálnunk az oroszlán bajszát, helyenként nagyszerű játékot mutatva, és nagyobb különbségről is visszakapaszkodva szoros, jó mérkőzést játszottunk. A második mérkőzésen végig vezetve, küzdős, harcos mérkőzésen győzedelmeskedtünk. Gratulálok és büszke vagyok a csapatomra, jó hétvégét zártunk és jó úton haladunk. A jövőben rengeteg ilyen mérkőzésre van szükségünk, hogy tovább tudjunk fejlődni.

Lány serdülőink kilencgólos győzelemmel folytatták szereplésüket, és őrzik első helyüket a III. osztályú bajnokságban C csoportjának tabelláján, és március 11-én, szerdán a Bőcs ellen játszanak idegenben.
Gyöngyösi KK – Nyíradony VVTK 26-17
Majzik Henrietta: – Összességében kellemetlen játék jellemezte a találkozót. A vendégek által alkalmazott támadó- és védőrendszer nem igazán volt definiálható, emiatt főként az egyéni képességeink határozták meg játékunkat. Külön szeretném kiemelni Gáspár Dorkát (11) és Kácsor Petrát (6), akik kiemelkedő teljesítményükkel járultak hozzá a csapat sikeréhez.

U15-ös lánycsapatunk folytatta szereplését a felsőházi rájátszásban, a legutóbbi fordulóban egy vereség mellett egy győzelmet könyvelhettek el.
Hort SE – Gyöngyösi KK 15-30
Gyöngyösi KK – Farkasvár DSE 21-28
Majzik Henrietta: – Az első mérkőzést a Hort csapatával vívtuk, ismertük már egymást az alapszakaszból. Álmosan kezdtünk, és sok technikai hibával játszottunk. A végeredményt illetően nem született meglepetés. A Farkasvár elleni találkozó igazi rangadónak indult, fej-fej mellett haladtunk. Kiélezett küzdelemben a második félidő közepéig tudtuk tartani magunkat. Végül a szentendrei csapat gólzáporos 8 perce eldöntötte a mérkőzést. Ettől függetlenül dicséret illeti a lányokat, mindent megtettek a sikerért, igazi csapatként működtünk.

U12-es lánycsapatunk hazai pályán játszotta a bajnokság legutóbbi fordulóját, és mindkét mérkőzését magabiztosan nyerte.
Gyöngyösi KK – TFSE 23-14
Gyöngyösi KK – Kazincbarcika 22-4
Somoskőy Réka: – A fegyelmezett védekezés mindkét mérkőzésen meghozta a gyümölcsét. Támadójátékban is voltak szép megoldásaink, átlövésgóljaink, és jól észrevettük az üresen maradt embereket is. Bátor, gyors játékkal győztük le ellenfeleinket, a hibákat igyekszünk továbbra is javítani. Kiemelkedően játszott: Lili, Fédra, Mira, Dorina, Fanni. Gratulálunk lányainknak!

Utánpótláscsapataink eredményeit és mérkőzéseit megtalálja honlapunk utánpótlás menüpontjában.