Szorgosan gyűjtögetik a pontokat utánpótláscsapataink a különböző bajnokságokban, a legutóbbi fordulók eredményeit az edzők segítségével értékeljük. Érdemes ezen a héten keresni a csapatokat a gyöngyösi létesítményekben, vasárnapig öt csapatunk is hazai környezetben lép pályára.

U23-as csapatunk az NB II-es felnőtt bajnokságban a Túrkeve vendégeként lépett pályára, és szenvedett 31-18 arányú vereséget, s ezzel visszacsúszott a tabella utolsó helyére. Az ifjúsági együttesre
épülő csapatunk március 8-án, vasárnap hazai pályán játszik, a fiatalok a Szolnokot fogadják.
Túrkeve VSE (11) – HE-DO B. Braun Gyöngyös (12.) 31-18 (15-9)
Gyöngyös: Timár Gy., Gyánti B. (kapusok), Csányi R. 1, Nagy-Hajdú B. 2, Varga K. 2, Bedő M. Gulyás M. 4, Kovács K. Falusi D. 1, Pálinkás Á. 1, Karnok D. 2, Gyallai B. 2, Kocsis M. 1, Szucsik B. 1, Mátyás B. Edző: Kiss Dániel, Kismárton Ádám.
Kiss Dániel: – Délelőtt Budapesten játszottunk, onnan egyből indultunk az NB II-es mérkőzésre. Ötvenperces késéssel megérkezve szembesültünk azzal, hogy Jaros Olivér adminisztratív okokból nem játszhat, majd a mérkőzés 15. percében Varga Kristóf piros lapot kapott egy hétméteres lövése után. Innentől a serdülőcsapat próbálta meg a lehetetlent. Az utazás és a délelőtti mérkőzés rányomta a bélyegét a mérkőzés elejére. Technikai hiba, eladott labda, kihagyott helyzet jellemezte a támadójátékunkat, amit ellenfelünk kegyetlenül megbosszult. Védekezésben pedig sem a nyitott, sem a zárt rendszer nem működött. A megkezdett munkát folytatjuk, hosszú szezon áll meg előttünk. Bízunk az eredményesebb folytatásban.

Ifjúsági együttesünk ellenfele a Budapest Honvéd volt az I. osztályú bajnokságban. Ezúttal nem termett babér a gyöngyösi legénységnek, amely a hatodik helyről várja a folytatást. Ificsapatunk március 5-én, csütörtökön 16 órától a Dabast fogadja a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.
Budapest Honvéd (9) – HE-DO B. Braun Gyöngyös (6) 31-28 (17-17)
Gyöngyös: Timár Gy., Gyánti B. (kapus), Csányi R. 3, Nagy-Hajdú B. 3, Jaros O. 1, VARGA K. 10, Bedő M., Gulyás M. 6, Kovács K. 1, Falusi D. 2, Pálinkás Á., Karnok D. 2. Edző: Kiss Dániel, Kismárton Ádám.
Kiss Dániel: – Szűk kerettel, de mindenképp győzelmi reményekkel utaztunk Budapestre. Nagyon fontos lett volna ez a két pont, hogy az élbolyban maradjunk. Sajnos védelmünk nem volt feszes, kapusteljesítményünk pedig jóval átlag alatti volt. Gratulálok a Budapest Honvédnak, és köszönjük a segítséget a mérkőzés előre hozatalában. Ifjúsági csapatunkra a budapesti mérkőzés után egy újabb találkozó várt Túrkevén, ahol NB II. kiesési rangadót játszottak.

Serdülőcsapatunk idegenben aratott győzelmet a Pick Szeged II. ellen, így serdülőink továbbra is mindössze egy ponttal vannak lemaradva a listavezető Mezőkövesdtől, és a második helyen várják a folytatást az I. osztályú bajnokságban.

U15-ös fiúcsapatunk a nyolccsapatos felsőházi rájátszásban érdekelt előre. A küzdelmek 2019. november 24-én kezdődtek Szegeden. Első mérkőzésükön a Pécs ellen a második félidő közepéig vezetve a végét elkönnyelműsködve kaptak ki 22-25-re. A második mérkőzésünkön a végig domináló Békéssel szemben maradtak alul 21-16-ra. Köves Péter csapata a második fordulót Budapesten, az Elek Gyula Arénában játszotta, ahol az Éles KISE ellen kezdtek. – Nagyszerű mérkőzésen, végig izgalmas küzdelemben 23-23-as döntetlent eredmény született. Igaz, a végén kapusunk bravúrjának köszönhetjük a pontszerzést, mégis egy elszalasztott győzelemnek tartom, melyhez hozzájárult egyik legeredményesebb játékosunk első félidő második felében történő sérülés miatti kiválása. Következő mérkőzésünkön érthetetlenül hitehagyott, enervált kezdést követően már csak a különbség tartására futotta a második játékrészben: Kecskemét-Gyöngyös 18-11 – értékelt Köves Péter az első két forduló után. U15-öseink jelenleg a tabella hetedik helyén állnak, és március 7-én Békésen lépnek pályára.

U13-as fiúcsapatunk a Heves és az Ózd magabiztos legyőzésével folytatta a bajnokságot, míg U11-eseink a Mezőkövesdtől elszenvedett vereség mellett egy Ózd elleni győzelmet könyvelhettek el a legutóbbi fordulóban. A legfiatalabb, Gyermekbajnokságban szereplő együttesünk március 28-án hazai pályán, a Dr. Fejes András Sportcsarnokban lép pályára.
Gyöngyösi KK U11 – Mezőkövesd KC 8-13
ÓAM-Ózdi KC – Gyöngyösi KK 10-12
Horváth Szilárd: – Az első mérkőzésen a csapatszellemben és a küzdésben jól helyt álltak a fiúk, viszont a meccsdrukk átalakult fokozott izgalommá. A védekezés részben működött, a támadások pontatlanok voltak, helyzetünket nem tudtuk gólra váltani, hétméterest és ziccereket is hibáztunk. Az ellenfél viszont taktikusabban, biztosabban játszott, ezért 5 gólos vereséget szenvedtünk. Az Ózd elleni mérkőzésen végig tudtuk uralni a játékot, jó taktikai és egyéni megoldásokat tudtak alkalmazni. A páros kapcsolatok ezen a mérkőzésen jól működtek, kapusteljesítményünk is stabilabbá vált, így győzelemmel zártuk a találkozót.

Serdülő lánycsapatunk győzelemmel folytatta szereplését a III. osztályú bajnokságban, ahol a gyöngyösi lányok az Alsózsolca ellen szerezték meg magabiztosan a két pontot. A lányok a tabella második helyén állnak a szintén húszpontos Debrecen mögött, de eggyel kevesebb mérkőzést játszottak. Serdülőink március 4-én 16 órától a Dr. Fejes András Sportcsarnokban fogadják a Nyíradony csapatát.
Alsózsolcai KSC-BOKA – Gyöngyösi KK 24-37 (10-20)
Majzik Henrietta: – Már a mérkőzés elején sikerült magabiztos előnyt szereznünk. A hazai csapat sokféle taktikát bevetve próbált felzárkózni, de mindenre volt válaszunk. A lányok megmutatták, milyen színes képességekkel rendelkeznek, és nagyarányú győzelmet arattak.

U14-es lányaink is folytatták szereplésüket, két szegedi csapattal mérkőztek az I. osztályú bajnokság felsőházi rájátszásának legutóbbi fordulójában, és egy győzelemmel, valamint egy vereséggel végeztek. A lányok az 5. helyről várják a folytatást.
Gyöngyösi KK – PC Trade Szeged 16-25 (9-12)
K. Szeged SE – Gyöngyösi KK 19-24 (12-9)
Majzik Henrietta: – Az első mérkőzésünket a listavezető ellen vívtuk. A második félidő 8. percéig kitűnő játékkal tartottuk szorosan az állást. Később a hazaiak védekezési taktikája sok hibára kényszerítette a lányainkat, amit – sorra labdát szerezve -, gyors ellentámadásokból szerzett gólokkal büntetett a szegedi csapat. A második mérkőzés fordulatos, izgalmakkal teli végjátékot tartogatott. A félénk, gyenge kezdést felváltotta a hatalmas szív, a kitűnő védekezés, a fizikai tartalékok mozgósítása, és ezzel az ötgólos győzelemmel zártuk a fordulót.

Az elmúlt hétvégén az U13-as lányok számára is megkezdődött a tavaszi szezon. A fiatal hölgyek Füzesabonyban léptek pályára, ahol egy vereséggel és egy győzelemmel zártak.
Fenstherm Kontakt-FSC – Gyöngyösi KK 18-16
Gyöngyösi KK – Eszterházy SC II. 29-10
Konkoly-Szegedi Orsolya: – Az első mérkőzésünket régiónk egyik rivális csapata ellen vívtuk. Sajnos elég álmosan, dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést, ami meg is bosszulta magát, és két góllal alulmaradtunk a Füzesabonnyal szemben. Második mérkőzésünkön magabiztosan, 19 góllal győztük le az Eger csapatát. Célunk, hogy az elkövetkező mérkőzésekre megfelelő hozzáállással, akarattal és szívvel lépjünk pályára. Ennek szellemében dolgozunk tovább.

Az U11-es lányok hazai pályán szerepeltek az elmúlt fordulóban, és egy döntetlen mellett egy győzelmet könyvelhettek el a bajnokságban.
Agrár Füzesabonyi Sc – Gyöngyösi KK 13-13
Gyöngyösi KK – Beszterce DSE 19-11
Somoskőy Réka: – Az első mérkőzés végig kiélezett volt. A végjátékban, az utolsó másodpercekben is fokozott izgalmak részesei lehettünk, aminek azért örülök, mert szoknunk kell az ilyet is, a nehéz pillanatokban is jól és gyorsan kell dönteni, cselekedni. Pár másodperccel a lefújás előtt sikerült pontot menteni. A második mérkőzésen gyorsaságunk és sokkal keményebb védekezésünk döntötte el a küzdelmet már a meccs első részében. Sok labdaszerzéssel megnyugtató gólkülönbséget szereztünk, és végig kézben tartottuk az előnyt. Mindenki ügyesen játszott. Kiemelkedő volt: Fédra, Luca, Kendra.

Az előttünk álló héten több utánpótláscsapatunk is hazai környezetben játszik. A serdülő lányok március 4-én, szerdán 16 órától lépnek pályára a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, majd március 5-én 14 órától serdülő fiúcsapatunk játszik ugyanott. Március 7-én lány U12-es fordulót rendezünk a Kálváriaparti Általános Iskola csarnokában, majd 8-án ugyanott az U9-esek játszanak 9 és 13 óra között. Szintén vasárnap 17 órától NB II.-es mérkőzésre kerül sor a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

Utánpótláscsapataink eredményeit és mérkőzéseit megtalálja honlapunk utánpótlás menüpontjában.