Serdülőink a tabella első helyén
| Kategória: Híreink

A Ferencváros és a Pick Szeged legyőzésével a tabella első helyére ugrott a HE-DO B. Braun Gyöngyös serdülő csapata.

Fantasztikust teljesítményt nyújt az első osztályú serdülő bajnokságban a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely nyolc mérkőzésen mindössze egy pontot veszített. Serdülőink a legutóbbi két fordulóban az FTC és a Pick Szeged együttesét is legyőzték, a két rangadón gyűjtött négy ponttal pedig átvették a vezetést a tabellán, igaz, a mieink mögött egy ponttal lemaradó Mezőkövesd egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A csapat edzője, Kismárton Ádám így értékelt: – Nagyon boldog vagyok a két győztes meccset követően. Szombaton itthon a FTC-t, majd kedden idegenben a Pick Szegedet sikerült legyőznünk. Végig magabiztosan játszottunk. Fegyelmezett védekezéssel és tudatos, taktikus támadásokkal tudtunk az ellenfelek felé kerekedni. Tetszik, hogy minden játékosom motivált, csapatként funkcionálnak, kiegészítik egymást, és a győzni akarást is ki kell emelnem. Látom a tüzet, ahogy a meccshez hozzáállnak. Megdicsérném a kapusokat is. Nagyon sokat hozzátesznek a meccsenkénti bravúrjaik egy-egy játékrészben. A következő mérkőzésünk november 23-án lesz, akkor a Debrecent fogadjuk majd. Bízom benne, hogy a lendületünk kitart az év végéig, és a sérülések is elkerülnek bennünket. Addig is dolgozunk, hogy a céljainkat elérjük – fogalmazott serdülő csapatunk edzője.

Az ifjúsági I. osztályban is szépen menetel a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. Igaz, hogy a Keleti csoport két, kiemelkedő játékerőt képviselő riválisa, az FTC és a Pick Szeged ellen első vereségeit kellett elkönyvelnie az alakulatnak, de így is a tabella harmadik helyén állnak az említett két együttes mögött. Gráf Martinék szintén november 23-án játszanak majd itthon a DEAC ellen.

A következő hétvégén felnőtt NB I-es csapatunk nem lép pályára, azonban nem maradunk kézilabda nélkül Gyöngyösön, vasárnap ugyanis utánpótláscsapatainkat láthatjuk játszani a Dr. Fejes András Sportcsarnokban. Előbb U15-ös együttesünk lép pályára, a fiatalok 10 órától a PLER-rel, majd 13 órától a Budaörssel mérkőznek meg. U23-as együttesünk első pontjaiért lép pályára az NB II-es bajnokságban, 17 órától a Füzesabony lesz a juniorokra épülő gárda ellenfele.

Utánpótláscsapataink eredményeit és mérkőzéseit megtalálja az utánpótlás menüpontra kattintva.