Megkezdték a sportpadló lefektetését a Dr. Fejes András Sportcsarnok szomszédságában felépült új munkacsarnokban. A létesítményt a nyár végén megrendezendő Mátra Kupán avathatják fel az utánpótlás-sportolók.

Mint arról korábban már hírt adtunk, a világ vezető sportpadló-gyártója, a Gerflor szállítja a Dr. Fejes András Sportcsarnok mellett felépült új munkacsarnok padlóját. A Tarashock fantázianevű, világszínvonalú, kombinált sporttalaj lefektetését a Floor Concept Kft. szakemberei megkezdték, és a munkákkal néhány héten belül végezhetnek is, így az augusztus végén kezdődő utánpótlás-tornán, a Mátra Kupán már ezen a padlón játszhatnak a csapatok. Az új csarnokban megvalósuló padlórendszer lehetővé teszi, hogy a játékosok esés vagy vetődés esetén ne szenvedjenek sérüléseket, emellett szabályozott csúszási és elfordulási tulajdonságok jellemzik, könnyen takarítható, karbantartható, ellenáll a szélsőséges páratartalmi viszonyoknak.

A munkacsarnok építése a Gyöngyösi Kézilabda Klub által elnyert tao-pályázat segítségével valósul meg, amelynek önerejét legnagyobb részben a gyöngyösi önkormányzat biztosította. A létesítmény szerkezetkész állapotban van, és a gyöngyösi képviselő-testület napokban hozott pozitív döntésének köszönhetően nyáron a közműellátása is megvalósulhat. A több mint kétszázmillió forintból megépített csarnok nem csak a különböző sportágak utánpótlása, hanem az iskolai testnevelés igényeit is kiszolgálja majd, és akár nemzetközi tornák megrendezését is lehetővé teszi.