A világ vezető sportpadló-gyártója, a Gerflor szállítja a Dr. Fejes András Sportcsarnok mellett épülő új munkacsarnok padlóját. A létesítményt várhatóan ősszel vehetik majd igénybe a sportolók. Közben a nagy sportcsarnok sportpadlójának felújítását is tervbe vette a Gyöngyösi Kézilabda Klub.

Mezei Gábor, a Gerflor magyarországi képviselője és Nagy Attila klubelnök az új sportpadló mintadarabjával.

A Dr. Fejes András mellett épülő munkacsarnok építése a Gyöngyösi Kézilabda Klub által elnyert TAO-pályázat segítségével valósul meg, amelynek önerejét legnagyobb részben a gyöngyösi önkormányzat biztosítja. A létesítmény szerkezetkész állapotban van, átadása ősszel várható, és nem csak a különböző sportágak utánpótlása, hanem az iskolai testnevelés igényeit is kiszolgálja majd.
A napokban klubunk újabb fontos lépést tett a munkacsarnok befejezése felé, miután megrendelte a csarnok sportpadlóját, amelyet a világ vezető sportpadló-gyártója, a Gerflor szállít majd az új létesítménybe. A Gerflor cégcsoport 1976 óta minden olimpián hivatalos sportpadló beszállító és számos kézilabda, kosárlabda, valamint röplabda világ- és Európabajnokságot is az általuk gyártott felületeken játszottak.

– Azt gondolom, hogy Gyöngyösön a most készülő munkacsarnokban valóban értéket kívántak teremteni és a beruházás során a lehetséges forrásokból a legjobb környezetet teremteni – mondta Mezei Gábor, a Gerflor magyarországi képviselője. – Nagy büszkeségünkre Gyöngyösön a Gerflor világszínvonalú kombinált sportpadlóját, a Tarashockot választották ki az egyesület döntéshozói, alapos mérlegelést követően. Ezt a rendszert maga az egyik forgalmazónk, a Floor Concept Kft. fogja telepíteni, így a szakértelem garantált lesz a fektetési munkák során is. Biztos vagyok benne, hogy mindenki rendkívül elégedett lesz ezzel a játéktérrel és hosszú ideig élvezhetik az új pálya nyújtotta előnyöket – fogalmazott a szakember.

Az új csarnokban megvalósuló padlórendszer lehetővé teszi, hogy a játékosok esés vagy vetődés esetén ne szenvedjenek sérüléseket, emellett szabályozott csúszási és elfordulási tulajdonságok jellemzik, könnyen takarítható, karbantartható, ellenáll a szélsőséges páratartalmi viszonyoknak.

A Dr. Fejes András Sportcsarnokban a Gerflor padlója már bizonyított, ez, valamint a gyerekek egészsége iránt érzett felelősség is döntő volt a talaj kiválasztása során – mondta Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda elnöke.

– Mivel a munkacsarnokot elsősorban a különböző sportágak utánpótlássportolói és iskolás gyerekek fogják használni, az egészségük védelme érdekében szerettük volna számukra a lehető legjobb körülményeket megteremteni az új csarnokban, ezért választottuk ezt a padlótípust. A Gerflor padlója több mint tíz éve szolgálja a sportolókat a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, és mindenki elégedett vele. Azonban az elmúlt évek számos újítást hoztak ezen a területen is, ezért terveink között szerepel az NB I.-es csapat mérkőzéseinek helyszínéül szolgáló csarnok padlójának felújítása is – mondta a klubelnök.

A több mint 200 millió forintból felépülő új csarnok a magas minőséget képviselő sportpadlóval azt is lehetővé teszi, hogy Gyöngyös akár többnapos, nemzetközi tornáknak adjon helyet.