Nagy csatában győztük le a Fradit
| Kategória: Egyéb

Óriási küzdelemben tartotta otthon a két pontot a Ferencváros ellen a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely újabb győzelmével megszilárdította harmadik helyét a tabellán.

Telt ház fogadta a csapatokat a harmadik és a negyedik helyezett rangadóján a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, ahol a mérkőzés kezdődobását az az Erdős Ákos végezte el, akinek a megsegítéséért összefogott a gyöngyösi kézilabdás közösség. A kétéves egri kisfiúnál gerinc eredetű izomsorvadást (SMA) diagnosztizáltak. Ákos kezeléséhez a GYKK a mérkőzés bevételéből kétszázezer forinttal járult hozzá, ugyanakkor egy mez-licitet is elindított, hogy szurkolóink is segíthessenek Ákosnak. A licit 2019. november 23-án 17 órakor zárul.

A kezdődobás megható pillanatai után mindkét csapat idegesen kezdte a találkozót, a velőt rázó hangulatban a mieink léptek el két góllal, de a fővárosiak gyorsan egyenlítettek, és tartották is az ikszet egészen a hetedik percig, amikor ismét sikerült két góllal meglépnünk (6-4). A 11. percben Vilovszki kiállítása miatt emberhátrányban játszottunk, amikor a korábban Gyöngyösön játszó Kovacsics ismét egalizált, két perccel később azonban ismét kettő volt ide (9-7). A nagyiramú mérkőzés 18. percében ismét egyenlő volt az állás, amikor Konkoly Csaba magához hívta tanítványait. Az időkérés után a 20. percben emberelőnybe kerültünk, Markez pedig nagy bombával ragadta újra a mieinkhez az előnyt (11-10). Hegedűst is kiállították a játékvezetők, de a remekül védő Tóth Mihály megmentette a csapatot egy góltól. A másik oldalon Győri is bemutatott egy bravúrt, így hat perccel a félidő vége előtt újra egyenlő volt az állás. Győri Varsandán hetesét is védte, a vendégek pedig időt kértek öt perccel a vége előtt. Gerdán is a kiállítás sorsára jutott, a játékrész utolsó percei pedig feszült izgalmakat hoztak, amiből egy hajszálnyival mi jöttünk ki jobban, így egygólos vezetéssel vonulhattunk a szünetre.

Nagy Bence egyenlítő góljával kezdődött a második harminc perc, majd Vilovszki szerezte meg az ötödik találatát (14-13). Emberelőnyben játszhattunk két percig, amit Mirko Herceg váltott gólra, majd egy vendégtalálat után Mitar Markez is betalált, így a 25. perc végén 16-15-re vezettünk. Markez megsérült, és ápolásra szorult, majd a 41. perc végére Tóth Misi védéseinek köszönhetően két gyors találattal először tudtunk háromgólos vezetéshez jutni (19-16). Újabb két indításgólt szereztünk, amivel már öt volt a különbség a javunkra, a csarnok pedig valósággal felrobbant (21-16). Papp Bence kiválóan szállt be a sérült Markez helyére, a 44. percben ő szerezte a 22. gólunkat (22-18). Gödör Bence érkezett Misi helyett, aki egy ziccert hárítva vétette észre magát, majd Konkoly Csaba kért időt bő 13 perccel a meccs vége előtt. A 49. percben Gerdán kapta meg második kétperces büntetését, a vendégek pedig mínusz kettőre zárkóztak (24-22). 25-22-nél Tóth Misi jött vissza egy hetesre, és miután kivédte, maradt is a kapuban. A nyitottan védekező Fradiból Debreczenit küldték ki két percre a játékvezetők, de a hetest sajnos harmadik alkalommal is elhibáztuk, így maradt a kétgólos különbség hét perccel a vége előtt (25-23). Ubornyák gólja és a Ferencváros időkérése után, 26-23-as hazai vezetésnél indult az utolsó öt perc, aminek első villanása Tóth Mihály óriási védése volt. Markez jött be büntetőt elvégezni, és nem hibázott, majd gyors gólok követték egymást: Németh találata után 28-24 volt az állás, és már csak három és fél perc volt hátra a találkozóból. Újabb Misi-védés következett, majd Papp Bence biztosította be a győzelmünket, bő két perccel a vége előtt 29-24-re módosítva az állást, a csarnok pedig állva ünnepelte a gyöngyösi farkasokat, akik a ferencvárosi zöld sasokat is levadászták.

K&H férfi kézilabda liga, 8. forduló
HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS – FTC-HUNGAROCONTROL 29-26 (13-12)
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, 1450 néző.
V.: Nagy F., Túróczy J.

GYÖNGYÖS: TÓTH M. (kapus) – Varsandán 3 (1), Herceg 2, VILOVSZKI 6, Duris 1, MARKEZ 5 (1), Gábori 2. Cserék: Gödör (kapus) – PAPP 5, URBÁN 2, Németh 1, Sipeki, Ubornyák 2, Hegedűs, Gerdán. Edző: Konkoly Csaba.

FERENCVÁROS: Zernovic (kapus) – NAGY B. 5, KOVACSICS 7, Debreczeni 2, SCHUCH, Pordán 1, Bujdosó 3. Cserék: GYŐRI (kapus) – Imre, Andelic 3, Bohács, Prainer, Schaffer 2, Ivanovic, Mikita J. 3, Kiss B. Edző: Horváth Attila.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-4, 12. p.: 9-7, 18. p.: 10-10, 24. p.: 11-11, 36. p.: 16-15, 42. p.: 21-16, 48. p.: 23-21, 54. p.: 25-23.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/2, ill. 1/0.

Értékelések:
Konkoly Csaba: – Ingadozó játékot nyújtottunk, a szívünk és az akaratunk mellett fantasztikus szuroklótáborunk emelt ki győztesen bennünket az egyenlő erők küzdelméből.
Horváth Attila: – A védekezésünk jól működött, de támadásban voltak hiányosságaink. Amikor lehetőségünk lett volna fordítani, rendre nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat.