Sokáig emlékezni fogunk 2024. május 15-ére, ez egészen biztos. Az idei szezon utolsó mérkőzése nemcsak azért lesz emlékezetes, mert heroikus csatában sikerült legyőznünk a Budakalászt, és így megszerezni a tabella hatodik pozícióját, hanem azért is, mert Varsandán Milán ezen a találkozón lépett utoljára pályára, búcsúja pedig minden képzeletet felülmúlt.

Száztizennyolc góljával a szezon házi gólkirályaként vonult vissza aktív kézilabdás pályafutásától Varsandán Milán, aki utolsó mérkőzésén 14 góllal gyarapította a bajnoki évben szerzett találatai számát.

Fantasztikus érzés volt látni, hogyan szolgálja ki egy emberként a teljes csapat Milánt annak érdekében, hogy minél emlékezetesebb legyen a búcsúja. Ebben az ellenfél is partner volt, amit ezúton is köszönünk, olyan nemes gesztusokat láthattunk a pályán és azon kívül, ami a sport nemességét, a sportszerűség mindent felül író elvét bizonyítják. Ha tíz góllal kikapunk, a boldogságunkon az sem sokat változtatott volna, de így különösen felemelőre sikerült a búcsú, amit mindenkinek köszönök, akinek része volt benne – fogalmazott a mérkőzés után Nagy Attila klubelnök, aki a teljes csapatra büszke az idén mutatott teljesítményéért. – A hatodik hely álmaink netovábbja, és bár nagyon szerettük volna megszerezni, most már elárulhatom, nem mindig bíztunk benne, hogy összejöhet. Ha a körülményeket, a sérüléseket, a meglepetések sorát hozó bajnokságot is hozzávesszük, emberfeletti teljesítmény, amit a játékosaink produkáltak. Azt gondolom, ez a teljesítmény, ez a csapategység és az a hangulat, amit meccsről meccsre ezer hazai szurkolónk teremt a bajnokságban, büszkévé kell, hogy tegyen minden gyöngyösit – fogalmazott klubunk elnöke.

Mint arról a mérkőzés beszámolójában már írtunk, nem csak a visszavonuló Varsandán Milántól, hanem a nyáron távozó játékosainktól is elbúcsúztunk, így megköszöntük Podoba Jánosnak, Tomasz Pietruszkónak, Nkousa Dávidnak, Schmid Péternek és Lucian Burának is, hogy segítették csapatukat, mindannyiuknak további sok sikert kívánunk!

A Gyöngyösi Kézilabda Klub történetében először mezszámok visszavonultatására is sor került a szezonzárón. A csapatot jelenleg technikai vezetőként segítő Sándor Ákos 5-ös számú meze, erőnléti edzőnk, Németh Tamás 7-es számú meze, valamint Varsandán Milán 15-ös számú meze már senki máson nem lesz látható a Gyöngyösi Kézilabda Klub NB I.-es csapatánál.

Ez a három játékos örökre beírta magát a gyöngyösi kézilabdázás nagykönyvébe, nagyon örültünk, hogy egy ilyen gesztussal emlékezhettünk pályafutásukra, és arra, amit tettek a gyöngyösi kézilabdáért. Felemelő este volt a szerdai, amely sokáig emlékezetes marad, és kellőképpen feltölt bennünket a következő szezonra, amelyben még a mostani sikereket is megpróbáljuk majd túlszárnyalni – zárta gondolatait Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke.