Első győzelmükért hajtanak a farkasok
| Kategória: Híreink

Hazai bemutatkozásán szeretné megszerezni első bajnoki győzelmét a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely az élvonalba hét év után visszatérő PLER Budapesttel néz farkasszemet szombaton. A mérkőzés bevételével klubunk a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolát támogatja.

A tavalyi döntősök ellen kezdte bajnoki szereplését az új szezonban a HE-DO B. Braun Gyöngyös élvonalbeli férfikézilabda-csapata, amely előbb a címvédő Telekom Veszprém, majd az ezüstérmes OTP Bank-Pick Szeged ellen lépett pályára, és bár pontot nem sikerült szerezniük farkasainknak a világsztárokkal felálló csapatok otthonában, mindkét találkozó jó alkalmat teremtett arra, hogy a felkészülés végeztével gyakoroljuk a saját játékunkat. Most szombaton hazai pályán is bemutatkozik a megújult farkasfalka, amely első győzelmére hajt az idei mezőny egyik újonca, az NB I.-be visszakerült PLER Budapest ellen.

– Régóta várják már a srácok, hogy hazai pályán is bemutatkozhassunk, és bár az első hazai mérkőzés ellenféltől függetlenül sosem könnyű, mindenképpen a győzelem az elvárás magunkkal szemben – mondta Bíró Balázs vezetőedző, aki magabiztos játékot vár csapatától. – Az elmúlt két mérkőzéssel szemben ezúttal mi vagyunk az esélyesek, és ennek megfelelően magabiztosan és meggyőzően kell kézilabdáznunk, szeretnénk minél jobb benyomást tenni szurkolóinkra az első hazai meccsen – fogalmazott a szakember.

Ellenfelünk, a PLER Budapest hét év után tért vissza a hazai kézilabda élvonalába, és hazai pályán, a Tatabánya ellen játszotta bemutatkozó mérkőzését. Bár a találkozót 27-19-re a vendégek nyerték, a fővárosiak a második félidőt döntetlenre hozták jóval esélyesebb ellenfelükkel szemben, és Gyöngyösön is arra készülnek, hogy megnehezítsék farkasaink dolgát. Ellenfelünkkel a felkészülési időszak kezdetén találkoztunk, azon a meccsen magabiztos gyöngyösi győzelem született.

A szezon első bajnoki mérkőzésének bevételét a Gyöngyösi Kézilabda Klub idén is jótékony célokra ajánlja fel. Harmadik éve támogatjuk a jegyeladásokból befolyó összeggel a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola A Lámpás Alapítványát, amely a felajánlást az iskolai felszerelésének korszerűsítésére, elsősorban székek és asztalok vásárlására fordítja. Az intézményben egyébként idén hatodik alkalommal indult kézilabdás osztály.

A szombati meccsre érdemes korábban érkezni, 14 órától ugyanis serdülő-, majd 16 órától ifjúsági csapatunk lép pályára a budapestiek ellen, mindkét találkozó nagy jelentőséggel bír fiatal farkasaink számára.

K&H férfi kézilabda liga, 2. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – PLER Budapest
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok
2023. szeptember 9. 18:00
V.: Paska Dániel, Vastag Sámuel

Online jegyvásárlás: https://tixa.hu/gyongyos-pler-budapest-20230909
Élő közvetítés: https://www.youtube.com/watch?v=HBw45qhCt58