A hatodik kézilabdás osztály kezdte meg általános iskolás tanulmányait a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában szeptember 1-jén. Klubunk az első hazai bajnoki bevételét ismét az intézmény alapítványa számára ajánlja fel.

Hatodik éve indul kézilabdaspecifikus osztály a Gyöngyösi Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában, ahol az elsősök klubunk és az oktatási intézmény között lévő együttműködés keretében az iskolai tanórákon kívül is találkoznak a kézilabdával, sőt a pályaorientáció keretében közös edzéseken is részt vesznek a HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosaival.

– Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a klubunk által elindított programok, úgy a társadalmi felelősségvállalási akciók, mint az egyéb együttműködések is kiállták az idő próbáját, és hosszú évek óta sikeresen működnek. Ilyen a kézilabdás osztály is a kálváriaparti iskolában, ahol az első, közösen indított osztály már a hatodik évfolyamot kezdte el, és meghatározó szerepet játszik a klub utánpótlásnevelésében is – fogalmazott Nagy Attila klubelnök.

A kézilabdás osztályok diákjai nem csak az iskolai falai között tanórán és azon kívül találkoznak kézilabdával, hanem a klub utánpótláscsapatainak edzéseihez is csatlakoznak, felnőtt játékosaink pedig amellett, hogy időről időre edzéseket tartanak számukra, az iskola különböző programjain is részt vesznek. A kálváriás diákok rendszeres résztvevői az NB I.-es meccseknek, amelyeken egyenpólóban buzdítják a farkasokat, különösen a régi kálváriásokat, Jaros Olivért, Gyallai Bercelt, vagy éppen Gyánti Barnabást.

A klub és az intézmény kapcsolata nem merül ki a kézilabdás osztályokban. Idén harmadik alkalommal ajánljuk fel az első hazai mérkőzés bevételét az iskola alapítványának, amely a diákok számára székeket és asztalokat vásárol a felajánlott összegből. Ezt a célt mindenki támogathatja, csupán belépőt kell vásárolni a szeptember 9-i, PLER Budapest elleni mérkőzésre.

Az iskola minden évben megrendezi a Fuss az iskoládért elnevezésű jótékonysági futóversenyét, amelyen a nevezési díjjal a szülőknek, nagyszülőknek is lehetőségük van az iskola és a diákok támogatására. A jótékonysági futóversenyt idén szeptember 23-án, szombaton rendezik.