Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Mirko Herceg a szezonban immár harmadszor lett a farkasok legeredményesebb játékosa. A bosnyák válogatott átlövő a MOL-PICK Szeged bikáinak hintett 7 gólt a keddi idegenbeli rangadón, amin a Gyöngyös pazar játékával az egész kézilabdaszakma elismerését kivívta.

– Ha valaki a Szeged elleni idegenbeli meccs előtt azt mondja, hogy csak 3 góllal maradunk alul velük szemben egy végig kiélezett mérkőzésen, örömmel bólintottunk volna rá erre az eredményre. Amikor azonban a mérkőzésen érzed, hogy jól megy a játék, és vezetsz 7 góllal egy európai sztárcsapat ellen, majd a végén minimális különbséggel alulmaradsz, kicsit csalódott lesz az ember. Kettőt aludva a történtekre azonban azt mondom, hogy egy közönségszórakoztató és látványos meccset vívtunk a Tisza partján – mondta Mirko Herceg.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös bosnyák válogatott légiósa a szezon eddigi 9 mérkőzésén már harmadszor volt csapata legeredményesebb játékosa. A balátlövő a Budakalásznak és a Dabasnak 8-8, míg a két csapatnál lényegesen nagyobb játékerőt képviselő Szegednek 7 gólt lőtt.

– Álomszerűen indult a mérkőzés, a védekezésünk és a támadójátékunk is majdnem hibátlan volt. Ennek volt köszönhető a félidő végére megtartott 4 gólos előnyünk. A második játékrészt kicsit tompábban kezdtük, az első 30 perc sok erőt vett ki belőlünk, hibák csúsztak be a támadásépítésekbe, amiket egy Szeged szintű ellenfél azonnal kihasznál. A vereség ellenére a végeredmény miatt azonban nincs miért szégyenkeznünk – vélekedett Mirko Herceg.

A gyöngyösi farkasokra egy hosszabb pihenő vár, legközelebb hazai pályán, november 23-án fogadják a Sport36-Komló gárdáját. A bányászcsapatot tavaly oda-vissza verték a gyöngyösiek. A Komló idén nem igazán kapta el a rajtot, ám az előző fordulóban már megmutatta, hogy számolni kell velük: Balatonfüreden verték meg a házigazdákat.

– Bő két hetünk van a Komlóra való hangolódásra. Ennyi idő alatt kellemesen ki tudjuk pihenni magunkat, és a sok edzéssel megfelelően tudunk felkészülni rájuk – mondta Mirko Herceg.

A Komló elleni meccsen derül ki az is, hogy a klub által indított mez-liciten hány forintot sikerül összegyűjteni a spinális izomatrófiában vagy gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedő 2 éves egri Erdős Ákos gyógyulásáért. Licitálni november 23-án 17 óráig lehet a Gyöngyösi Kézilabda Klub hivatalos weboldalán. A licit jelenleg 36 ezer 500 forintnál jár.