A Balatonfüred érkezik
| Kategória: Híreink

Öt bajnoki mérkőzést játszik még az idei évben a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amelynek bravúrokra is szüksége lesz a következő egy hónapban, hogy elérje céljait.

Jó hangulatban, kemény munkával telt a válogatottszünet a HE-DO B. Braun Gyöngyös számára. Farkasfalkánk csaknem teljes létszámmal tudott gyakorolni, csupán Martin Potiskot és Nagy Ádámot szólította el válogatottbéli kötelezettség a csapat mellől. Együttesünk fontos időszakot kezd meg a bajnokságban, ahol ebben a naptári évben még öt mérkőzés vár rá.

– Elvileg lesz még egy Magyar Kupa-mérkőzésünk is, így összesen hat meccsel számolunk még erre az évre – mondja Bíró Balázs vezetőedző, aki szerint sorsdöntő lesz az előttünk álló bő egy hónap. – Ez egy erőltetett menet lesz, hiszen több élcsapattal is játszunk, és a szezonvégi céljaink eléréséhez bravúrokra is szükségünk lesz a nálunk magasabban jegyzett csapatok ellen.

A következő hétvége jó alkalmat kínál az első bravúr megszerzésére, farkasaink ugyanis a Balatonfüred együttesét fogadják szombaton a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

Jó formában lévő Füred jön hozzánk, amely a bajnokság elején meg-megbotlott ugyan, azóta viszont nagyon magabiztosan játszik. Tavaly idegenben meg tudtuk lepni őket, a hazai siker azonban elmaradt, reméljük, idén saját közönségünk előtt sikerül győzelmet aratnunk, amihez elengedhetetlen lesz szurkolóink támogatása. Nagy fizikai és taktikai csatára számítok, rengeteget fog számítani a kapusteljesítmény, illetve a védekezés minősége, csak tudásunk legjavát nyújtva lehet esélyünk – fogalmazott Bíró Balázs.

Az előző bajnoki kiírásban farkasaink 24-24-es döntetlent játszottak a Balatonfüreddel, és kilenc év után először szereztek pontot a Balaton partján. Hazai pályán nem sikerült megismételni a bravúrt, ám a nyári felkészülést épp a több válogatott játékossal felálló Balatonfüred ellen aratott, 35-30-as győzelemmel zártuk augusztusban.

K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Balatonfüredi KSE
2023. november 11. 18:00
Dr. Fejes András Sportcsarnok
V.: Andorka Miklós, Hucker Róbert