Pontszerzés Balatonfüreden
| Kategória: Híreink

2013 után sikerült újra bajnoki pontot szereznie Balatonfüreden az élvonalbeli gyöngyösi kézilabdacsapatnak. A HE-DO B. Braun Gyöngyös keményen megküzdött a 24-24-es döntetlenért, amivel két forduló után veretlen a bajnokságban.

Hazai találattal indult a mérkőzés, Malinovic avatta fel Tomic kapuját, majd még az első percben két percre kiállították a játékvezetők Hamidovicot. Potisk emberhátrányban is eredményes volt, Tomic pedig hétméterest hárított. Mi is elhibáztunk egy büntetőt, így a vezetést nem sikerült megszereznünk, ötpercnyi játék után 1-1-es állást mutatott az eredményjelző. Ekkor mi kerültünk emberelőnybe, amit ki is használtunk: Bura góljával magunkhoz ragadtuk a vezetést (1-2). A házigazdák sem maradtak adósak a válasszal, előbb egyenlítettek, majd a 8. perc derekán a vezetést is magukhoz ragadták (3-2). Újabb büntetőt hagytunk ki, és összességében öt perc telt el gyöngyösi gól nélkül, amikor Hamidovicnak sikerült megtörnie a jeget, és 4-3-ra módosította az állást. Andó sorozatban hárította a mieink próbálkozásait, ám a 14. perc elején Hegedüsnek sikerült túljárnia a füredi hálóőr eszén (4-4). Egy hazai találat után Tomic hárított, majd Gerdán kiállításával kerültünk emberhátrányba, Bíró Balázs pedig magához hívta játékosait. Egészen a 19. percig kellett várni a következő gólra, amit sajnos a hazaiak szereztek, ezzel kétgólosra növelve az előnyüket (6-4). Varsandán gyorsan válaszolt, majd a kapufa sietett a segítségünkre, Hegedüs pedig egalizált (6-6). Tíz perccel az első félidő vége előtt hazai időkérés szakította meg a meccset, amit füredi gól követett, és bár Halász ekkor még tudott egyenlíteni, a következő két percben kettővel húzott el a házigazda (9-7). Öt perccel a játékrész vége előtt Lakosy zárkóztatta a mieinket, ezután azonban két füredi találat is esett, amivel háromgólos előnyt dolgozott ki a hazai alakulat (11-8). Bura góljával jöttük eggyel közelebb, majd egy üreskapus góllal zárkóztunk egy gólra a félidő utolsó percének kezdetén (11-10). Több gól a dudaszóig már nem esett, Burát azonban kiállították a játékvezetők, így a második félidőt emberhátrányban kezdtük.

Az első játékrészhez hasonlóan a második harminc perc is balatonfüredi góllal kezdődött, amire Schaffer válaszolt, és tartotta mínusz egyen a mieinket (12-11). Az újabb hazai találatra Halász gólja érkezett, 14-12 és Jóga kiállítása után azonban nem tudtunk visszakapaszkodni, és a házigazdák a mérkőzésen másodszor is háromgólos vezetéshez jutottak (15-12). A 36. percben mi kerültünk emberelőnybe, amit Varsandán váltott gólra (15-13). Andó több próbálkozásunkat is hárította, a hazaiak pedig büntetőt értékesítettek, amivel újra három volt közte. Jóga szépített, majd egy gólra zárkóztatta a farkasokat, Schaffer góljával pedig az egyenlítés is összejött (16-16). A 44. percben jártunk, amikor a hazaiak másodszor is időt kértek, majd gólt szereztek, azonban Bura visszaállította az ikszet (17-17). A gólok felváltva potyogtak, a 49. percben 19-18 volt az állás, amikor ötödször kaptunk kétperces büntetést, ezúttal Schaffert állították ki a játékvezetők. A Balatonfüred két góllal meglépett (20-18), majd Bíró Balázs is kihasználta második időkérési lehetőségét. Tíz perccel a vége előtt emberelőnybe kerültünk, Varsandán pedig előbb hétméteresből léptette közelebb a mieinket az ellenfélhez, majd egy üreskapus találattal egyenlített (20-20). Tomic védése után Schmid talált be, ezzel először vezettünk a mérkőzésen, miközben már csak hat perc volt hátra. A Balatonfüred időt kért, majd egyenlített, de Varsandán révén visszavettük a vezetést, majd Tomic akadályozta meg a hazai egyenlítést. Azonban csak ideiglenesen, bő három perccel a vége előtt megint döntetlen volt az állás (22-22). Egy perccel később újra nálunk volt az előny, azonban Gerdán második kiállításával emberhátrányban kellett befejeznünk a meccset. Szerencsére mindez Burát nem hátráltatta abban, hogy megszerezze hatodik gólját, amivel ismét nálunk volt az előny. Bő fél perccel a vége előtt a fürediek egyenlítettek, Bíró Balázs pedig időt kért, hiszen a győzelemért támadhattunk. Végül nem sikerült gólt lőnünk, de az egy ponttal sem lehetünk csalódottak, hiszen 2013 után sikerült újra ez a bravúr Balatonfüreden.

K&H férfi kézilabda liga, 2. forduló
Balatonfüredi KSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös 24-24 (11-10)
Balatonfüred, 400 néző
V.: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Balatonfüred: Tóth, Andó (kapusok), Kemény, Sretenovic 2, Bóka 3, Szmetán 1 (1), Németh 1, Gostovic, Szöllősi 5, Dénes, Malinovic 4, Hornyák 3 (1), Szűcs 3, Vajda 1, Brandt 1, Határ. Edző: György László.

Gyöngyös: Tomic, Bartucz (kapusok), Potisk 1, Halász 2, Jaros, Varsandán 5 (2), Bura 6, Hegedüs 2, Lakosy 1, Schmid 1, Gerdán, Schaffer 2, Hamidovic 1, Gráf 1, Jóga 2, Menyhárt. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/2.

Következik:
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Dabas KC VSE
2022. szeptember 17. szombat, 18:00
Dr. Fejes András Sportcsarnok