A nagy találkozás
| Kategória: Híreink

Különleges találkozásra került sor szombaton a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban, ahol két, a világ túlsó feléről érkezett ember számára nyílt arra lehetőség, hogy anyanyelvén beszélgessen egymással. A Gyöngyösön tanuló, japán Yuki és a B. Braun Gyöngyös csapatának kiválósága, az ugyancsak japán Atsushi Mekaru könnyen találtak közös témát, és láthatóan boldoggá tette őket, hogy itt, egy magyarországi kisvárosban találkozhattak egymással.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub elkötelezett az egészséges életmódra nevelés mellett, ezért minden lehetőséget igyekszik kihasználni, hogy a sport- és a kézilabda népszerűségét növelje. Most mindezt úgy sikerült elérnünk, hogy közben egy különleges találkozót is össze tudtunk hozni a Vác elleni mérkőzésünk végén. A japán Yuki az AFS diákcsereprogramjának résztvevőjeként a gyöngyös Vak Bottyán János Katolikus Szakközépiskolában tanul, csakúgy, mint a thai Braud. Mindketten a Gyöngyösi Kézilabda Klub vendégei voltak a B. Braun Gyöngyös – Váci KSE mérkőzésen, azt vettük ugyanis a fejünkbe, hogy megpróbáljuk egy rövid beszélgetés erejéig összehozni a honfitársakat. A kezdeményezéshez az érintett középiskola és az AFS is örömmel csatlakozott, így a mérkőzés előtt néhány perccel Yuki és Braud meg is érkezett a csarnokba, méghozzá nem üres kézzel. A lányok egy külön erre az alkalomra készített transzparenssel érkeztek, amely japán nyelven a Gyöngyöst és Atsushi Mekarut biztatta. A buzdítás meg is tette a hatását, Mekaru ugyanis jól kapta el a fonalat, és a mérkőzés első góljait ő szerezte csapata számára. Később bőven jutott izgalomból a pályán játszóknak és a lelátón szorítóknak egyaránt, hiszen a B. Braun Gyöngyös és a Vác egy végletekig kiélezett meccsen 29-29-es döntetlent játszott egymással.

Yuki Meka 4

Hajrá Gyöngyös, hajrá, Atsushi – volt olvasható a lányok által készített japán nyelvű transzparensen. Fotó: Magyari Máté

– Nagyon izgalmas volt a mérkőzés, végig nagyon szorítottunk, fantasztikus élmény volt – lelkendezett a találkozót követően Yuki, aki csoporttársával, Brauddal együtt tényleg minden tőle telhetőt megtett a gyöngyösi sikerért, szinte megállás nélkül buzdították a csapatot. Yuki és Braud előtt egyébként nem volt ismeretlen a kézilabda, mint a lányoktól megtudtuk, mindkettejük iskolájában tanítják a sportágat, amit nekik is volt alkalmuk már kipróbálni. Ezért is örültek a mérkőzés végén a találkozónak, amikor Atsushi Mekaruval, a B. Braun Gyöngyös japán válogatott játékosával nyílt alkalmuk beszélgetni. Hogy miről folyt a szó, azt természetesen mi nem érthettük, de a honfitársak láthatóan pillanatok alatt megtalálták a közös hangot, és nagyon jóízűt beszélgettek.

Yuki Meka 5

Yuki és Meka könnyen találtak közös témát. Fotó: Magyari Máté

– Él néhány japán barátom és ismerősöm Budapesten, velük rendszeresen szoktam találkozni, de azt nem tudtam, hogy Gyöngyösön is tartózkodik honfitársam, így nagy meglepetés volt számomra, hogy az anyanyelvemen biztattak a lelátóról, ez különleges érzés. Nagyon örültem a találkozásnak, és külön köszönöm a biztatásukat, csak azt sajnálom, hogy nem sikerült olyan teljesítményt nyújtanom, amellyel elégedett lehetnék – gyakorolt egy kis önkritikát Mekaru a döntetlennel zárult mérkőzés után.

A találkozás mindenesetre jól sikerült, Yuki, Braud és Meka számára is kedves pillanatokat sikerült szereznünk, és ott, abban a néhány percben, elnézve a mosolygó fiatalokat, a pontvesztés sem tűnt olyan tragikusnak.