Visszavágtunk a Budakalásznak
| Kategória: Híreink

Hazai győzelemmel folytatta szereplését a K&H ligában a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely pénteken hazai pályán aratott ötgólos győzelemmel vágott vissza a Budakalásznak az idegenben elszenvedett vereségért.

Az idegenben elszenvedett csúfos vereség után óriási visszavágási vággyal vágott neki a gyöngyösi farkasfalka a Budakalász elleni találkozónak. Számunkra nem kezdődött jól a találkozó, rendre fogta lövéseinket a vendégek hálóőre. Az első találatunkra több, mint öt percet kellett várni, de miután Hegedűs megtörte a jeget, gólgyártásba kezdtünk. Tíz perc után még mindig a vendégek voltak előnyben, ekkor 5-6 volt a találkozó állása. Először a 17. percben vettük magunkhoz a vezetést, Hamidovic átlövésből volt eredményes. Varsandán magabiztosan értékesítette büntetőinket, azonban jelentős előnyt nem sikerült kialakítanunk. Merkovszki hetest hárított, majd elöl Markez volt eredményes, így a félidő vége előtt 13-10-re vezettünk. Poszttársát követve Nagy Benedek is parádés büntető-védéssel szállt be a mérkőzésbe. A félidei eredményt Markez negyedik találata állította be, 15-11-es vezetéssel várhattuk a folytatást.

A gyöngyösi roham a pihenőt követően sem szakadt meg, Hegedűst könnyen találták meg a társak, ezekből a labdákból pedig az összecsapás 37. percében már hat gólnál járt (20-15). A következő percekben a támadójátékunk kissé megtorpant, háromra zárkóztak a vendégek. Markez és Hamidovic távoli lövéseire, és Ubornyák villámgyors lábára sem talált ellenszert a budakalászi védelem, ezzel ismét állandósult a farkasok 5-6 gólos előnye. A mérkőzésen először az 55. percben hívta magához a falkát a Kiss-Sándor edzőpáros, 28-22-es eredménynél. Remélhető volt, hogy a győzelmünk ekkor már nem forog kockán, csupán a nagysága kérdéses. Szépségdíjas megoldásokból és befejezésekből nem maradt hiány a találkozó végére, Vilovski duplájával feltette az i-re a pontot. Visszavágva az idegenben elszenvedett vereségért, hazai pályán 31-26-os győzelmet arattunk a Budakalász együttesével szemben, és egy fontos lépést tettünk a hatodik hely megszerzése felé vezető úton.

K&H férfi kézilabda liga, 24. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Schieszl Budakalász 31-26 (15-11)
Gyöngyös, 600 néző
Játékvezetők: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Tomic, (kapusok) Vasic 1, Nkousa, Ubornyák 1, Varsandán 2, Hegedűs 6, Gábori, Duris 2, Vilovski 4, Gerdán, Papp, Hamidovic 6, Gráf, Markez 9. Edző: Kiss Dániel.

Schieszl-Budakalász Kézilabda Zrt.: Váczi, Gjorgjeski, (kapusok) Berényi, Kovács 1, Tyiskov, Koncz 5, Mikhalin 2, Vrhovina, Kiss 2, Holpert 2, Schmidt 5, Varjú 2, Juric-Grgic, Sinkovits 7, Maracskó, Dávid Edző: Csoknyai István.

Hétméteresek: 2/3, ill. 3/5.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Értékelések:

Képgaléria: