Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Uros Vilovszki egykori csapatának, a Telekom Veszprémnek nyolc gólt dobott a hétközi bajnokin. A beálló a mezőny legeredményesebb játékosa volt. A Veszprémnek ebben a szezonban a Gyöngyösön kívül csak a MOL-PICK Szeged tudott 32 gólt dobni a bajnokságban.

– Hat évet játszottam Veszprémben, így számomra mindig különleges jelentőséggel bírnak az ellenük megvívott meccsek. A szurkolóik még mindig szeretnek, otthon érzem magam a Balaton-felvidéken. Nem nehéz jó formában lennem még a bajnokság vége felé sem, hiszen Konkoly Csaba személyében remek trénere van a Gyöngyösnek, és minden ellenfél ellen jó hangulatban és precízen tudunk felkészülni – mondta Uros Vilovszki.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös ötvenszeres szerb- és tízszeres magyar válogatott beállója nyolc gólt szerzett a Telekom Veszprém ellen május 7-én játszott mérkőzésen. Vilit az ezt megelőző fordulóban az M4Sport a Tatabánya ellen mutatott jó formája és öt gólja miatt a hét csapatába is beválasztotta. A játékost egész szezonban mutatott egyenletes és eredményes játéka, valamint kőkemény védekező munkája miatt sok gyöngyösi szurkoló újra a magyar válogatottban szeretné látni. – Az idei szezonban már voltam a bő keret tagja. Mindig jó érzés, ha felvetődik az ember neve a magyar válogatottnál, de 35 évesen már nem elsődleges célom a címeres mez viselése. Persze, ha hívnak, azt nagy tisztelettel fogadom és örülök neki. Most azonban az az elsődleges célom, hogy minél tovább jó erőben legyek és tudjam szolgálni klubcsapatomat – mondta Uros Vilovszki.

A kőkemény játékosról viszonylag hamar kiderült, hogy első gyöngyösi éve után újabb egy évvel hosszabbít a HE-DO B. Braun Gyöngyössel és a következő szezont is sárga mezben kezdi majd el. – Amikor a Mátra aljára szerződtem, az aláíráskor még nem tudtam, hogy a bajnokság végén hol áll majd a csapat. Mivel egy remek szezont futottunk, nem is mondhatok mást: nagyon jól döntöttem, amikor a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatához csatlakoztam. Ha a következő szezonjaink is így sikerülnek, akkor a további szerződéshosszabbítások is szóba jöhetnek – tekintett előre a beálló.

A HE-DO B. Braun Gyöngyösnek még kettő, a végelszámolás szempontjából tét nélküli mérkőzése van hátra a bajnokságban. A csapat a hatodik helyen zárja a 2018/2019-es szezont. A Ligakupa döntőjében azonban még egy kőkemény párharc vár a farkasokra a Csurgó ellen. – A döntőben bármi megtörténhet. Nyerni akarunk és a polcunkra tenni a kupát – mondta Vilovszki.

A következő szezonban a játékosnak új beálló párja lesz, hiszen István Péterrel nem hosszabbított szerződést a gyöngyösi gárda, amely Hegedűs Márkot igazolta le helyére a DVTK-Egerből. – Márkot közelebbről nem ismerem, de biztosan jó párost alkotunk majd. Semmi rosszat nem hallottam eddig felőle – mondta nevetve Uros Vilovszki.