Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Uros Vilovszki hat góllal segítette a gyöngyösi farkasokat a zöld-fehér sasok legyőzésében.

– Nagyon meghat minden olyan pillanat, amikor testközelből látom egy kisgyerek harcát súlyos betegsége ellen. Az ember ilyenkor jön rá, hogy az egészség a legfontosabb dolog a világon. Erdős Ákos hősiessége engem is inspirált, hogy sportolóként minél jobb teljesítményt nyújtsak a pályán – mondta Uros Vilovszki. A HE-DO B. Braun Gyöngyös ötvenszeres szerb- és tízszeres magyar válogatott beállója hat gólt szerzett az FTC-HungaroControl elleni mérkőzésen. A rangadó a gyöngyösi farkasok 29-26-os győzelmével végződött.

A mérkőzés kezdődobását a spinális izomatrófiában vagy gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedő 2 éves Erdős Ákos végezte el. A HE-DO B. Braun Gyöngyös a teltházas meccs bevételéből 200 ezer forintot ajánlott fel Ákos családjának a kisfiú mihamarabbi gyógyulásáért.
A Gyöngyösi Kézilabda Klub hivatalos weblapján egy egyedi mezre való licitet is elindított. A november 23-ig tartó licit végösszegét a klub szintén Erdős Ákos családjához juttatja el. A kikiáltási ár 15 ezer forint volt – a licit jelenleg 33 ezer forintnál jár. A kezdődobás után mindkét csapat valamennyi játékosa adott egy biztató pacsit Ákosnak, az pedig különösen megható pillanat volt, amikor óriási termetű beállónk, Uros Vilovszki átölelte a kisfiút.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös a zöld-fehér sasok felett aratott győzelme mellett az előző forduló egyik nagy nyertese volt, hiszen közvetlen riválisai közül a Csurgó és a Balatonfüred is kikapott.

– Már a szezon elején sejtettem, hogy jók leszünk ebben az idényben, de hogy 8 forduló után 6 győzelemmel a harmadik helyen állunk, az csak legtitkosabb vágyaimban volt benne. Én már mindenféle európai kézilabda-kupában szerepeltem, ezért tudom, hogy a nemzetközi színtér milyen lökést tud adni egy fiatal játékosnak. Ezért meccsről-meccsre azért dolgozom, hogy csapattársaim is megtapasztalják ezt a miliőt – magyarázta Uros Vilovszki.

A gyöngyösi farkasfalkának a Fradi elleni meccs után nincs sok ideje pihenni, hiszen kedden már a napfény városában a MOL-PICK Szeged ellen kell játszaniuk. Vilovszki a Szegeddel szemben előző szezonban megvívott idegenbeli mérkőzés legeredményesebb gyöngyösi játékosa volt.

– A Szeged vasárnap BL-meccset játszott, így nekik még kevesebb idejük maradt a regenerálódásra. Ezért egy szórakoztató, szoros mérkőzésre számítok ellenük. Tavaly is jól ment a játék a Tisza-partján, reméljük most sem lesz okunk majd a szégyenkezésre – mondta Uros Vilovszki.