Veszprémben kezdtük a szezont
| Kategória: Egyéb

Hiába játszottak maximális erőbedobással farkasaink Veszprémben, az kevés volt a világsztárokból álló, bombaerős címvédő ellen, amely könnyedén érvényesítette a papírformát a 2023-2024-es szezon első bajnokiján.

A negyedik forduló előrehozott mérkőzésével indult az új bajnoki szezon a HE-DO B. Braun Gyöngyös számára, amely a felkészülés utolsó állomásaként tekintett a címvédő Telekom Veszprém elleni bajnkoira, amely lehetőséget ad az elvégzett munka eredményének felmérésére. Bár nem mi kezdtük a mérkőzést, Tomic védésének köszönhetően mégis a mieink előtt nyílt lehetőség az első gól megszerzésére, azonban Biosca két próbálkozásunkat is hárította, a kimaradt helyzeteket pedig góllal büntették a hazaiak. A 3. perc elején Schäffer lőtte az első vendéggólt, amit egy újabb Tomic-védés követett. Az első öt perc 3-1-es eredményt hozott, majd Bodor kiállításával először kerültünk emberhátrányba. Öt emberrel még nehezebben találtuk a veszprémi védelem ellenszerét, a hazaiak pedig az emberelőnyüket kihasználva 6-1-re léptek meg a 8. perc végére. Tízpercnyi játék után 8-1 volt az állás, Bíró Balázs pedig időt kért, hogy rendezhessük sorainkat. A 11. percben Bodor szerezte második találatunkat (8-2), majd Schäffer volt eredményes a 13. percben, és Tomic is bemutatott egy szép védést, így az első negyedóra utolsó percére fordulva Lakosy góljával 11-4 volt az állás. Tomic hiába mutatta be a bravúrokat a kapuban, a támadásinkat sokszor kapkodva próbáltuk befejezni, ami hibákat eredményezett, így nem tudtunk közelebb férkőzni ellenfelünkhöz, sőt a különbség a 18. percre tízgólosra hízott (14-4). A következő percekben felváltva estek a találatok, Pietruszko, Bodor és Lakosy góljaival tartottuk magunkat tíz gólon, a 22. percben 17-7 volt az állás. Gráf Martin lőtte a nyolcadik gyöngyösi gólt, Momir Ilic pedig hat perccel a félidő vége előtt, 18-8-as állásnál magához hívta játékosait. A Veszprém büntetőt hibázott, Ubornyák pedig kétszer is mínusz kilencre zárkóztatta a farkasokat, előbb 18-9-re, majd 19-10-re. Két perccel a játékrész vége előtt Bodor Márk harmadik kétperces büntetését kapta, így végleg el kellett hagynia a pályát, és emberhátrányban fejeztük be a félidőt. 21-10-nél ismét Ubornyák volt eredményes, a félidő végeredményét pedig Gráf állította be: 22-12.

Schäffer révén farkasaink kezdték a gólgyártást a második félidőben, majd Hegedüs volt eredményes, de a házigazdák is betaláltak a Tomicot váltó Gyánti kapujába, a különbség így megmaradt a 32. perc végére is: 24-14. Schäffer újabb találata után (25-15) Pietruszkót állították ki a játékvezetők, Lakosy azonban emberhátrányban is eredményes tudott lenni: 26-16. Hegedüs góljával lett 27-17, majd 29-17-ről Ubornyák és Schmid góljával jöttünk vissza mínusz tízre. A hazaiak láthatóan nagyobb tempóra kapcsoltak, ami a gólok számában is meglátszott, a 43. perc végéig a mi oldalunkon Schäffer és Hegedüs kétszer-kétszer volt eredményes, a különbség azonban így is tizennégy gólosra hízott (36-22). Bura és Hegedüs góljai után 38-24-et mutatott az eredményjelző, a 48. percben pedig a hazaiak már a 40. góljukat ünnepelték (40-25). Hegedüs ötödik góljával lett 41-26, majd Bura szerzett labdát, és robogott végig vele a pályán (41-27). A hazaiak időkérése és gólja után Potisk szerezte a 28. gyöngyösi találatot, az 53. percben Hegedüs lőtte a 29. gólunkat, de a különbség nem csökkent: 43-29. Ennek ellenére voltak szép támadásink és pillanataink, az 54. percre pedig sikerült 30 gólig jutnunk Edwards találatával (43-30). Az 56. percben a mérkőzésen harmadszor kerültünk emberelőnybe, amit azonban csak egy perccel később sikerült gólra váltanunk Pietruszko révén: 46-31. A meccs végéig még tovább nyílt az olló a csapatok között, hiába mutatott be Gyánti is egy szép bravúrt, a címvédő 49-31-re nyerte meg a találkozót.

Farkasaink ey hét múlva a tavalyi bajnoki döntő másik résztvevője, a Szeged ellen lépnek pályára, majd szeptember 9-én a szezon első hazai bajnokiját játsszák az újonc PLER Budapest ellen.

K&H férfi kézilabda liga, 4. forduló
Telekom Veszprém – HE-DO B. Braun Gyöngyös 49-31 (22-12)
Veszprém, 940 néző
V.: Bujdosó Máté, Horváth Viktor

Veszprém: Bisoca, Corrales, Nagy B. (kapusok), Yahia 4, Sandell 4, Ligetvári 2, Marguc 3 (1), Remili 3, Elderaa 3, Bőti 1, Pechmalbec 9, Vailupau 5, Casado 6, Fabregas 6, Kosorotov 3. Edző: Momir Ilic.

Gyöngyös: Tomic, Gyánti (kapusok), Ubornyák 4, Potisk 1, Jaros, Varsandán, Bura 2 (1), Hegedüs 6, Lakosy 3, Bodor 2, Schmid 2, Nagy Á., Edwards 1, Schäffer 6, Gráf 2, Pietruszko 2. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

Értékelések:

Bíró Balázs: – Gratulálok a hazai csapatnak, ezúttal sem fért semmi kétség a győzelmükhöz, sok sikert kívánunk nekik a nemzetközi sorozatokhoz. Aki látta a mérkőzést, látta azt is, hogy egyáltalán nincs egy súlycsoportban a két csapat, a világsztárok bebizonyították, hogy méltán tartoznak a világ legjobbjai közé, és egy ilyen mérkőzést sem vesznek félvállról, ez a játékminőség és tempó nekünk még nagyon messze van. Úgy jöttünk ide, hogy a nyáron elvégzett munka eredményét lemérjük, de nagyon nehéz dolgunk volt, mert az eddigi edzőpartnereink ellen sokkal több sanszunk volt, és emiatt egy kicsit halványabb volt a mai teljesítményünk. Ezzel együtt a srácok maximális erőbedobással kézilabdáztak, de ez csak egy pontig volt elég. Még mindig élmény itt játszani, és egy ilyen játékosokból álló csapat ellen kézilabdázni. Jövő héten elutazunk Szegedre, és utána indul számunkra igazán a bajnokság, úgy építettük fel a felkészülést, hogy a PLER elleni mérkőzésre legyünk a legjobb formánkban, addig pedig ezekből a mérkőzésekből igyekszünk a legtöbbet tanulni.

Hegedüs Márk: – Ma Ízelítőt kaptunk abból, hogy játsszák ezt a játékot a legmagasabb szinten. Ilyen komoly keretet, mint ami most van Veszprémben, nem láttam, mióta kézilabdázok. Gratulálok nekik, és sok sikert kívánok.