Veszprém után Szegedre utazunk
| Kategória: Híreink

A Telekom Veszprém után a tavalyi bajnoki döntő másik résztvevője, az OTP Bank-Pick Szeged vár a HE-DO B. Braun Gyöngyösre az új bajnoki szezon második mérkőzésén. Farkasaink csakúgy, mint a bajnokság nyitómérkőzésén, ezúttal is idegenben lépnek pályára.

Több mint harminc gólt dobtak farkasaink a bajnoki szezon nyitómérkőzésén a Telekom Veszprémnek, azonban a címvédő ellen ez is kevésnek bizonyult, a házigazda 49-31-es győzelemmel mutatkozott be közönsége előtt. Csapatunk számára a bajnokság első két mérkőzése lehetőséget ad a gyakorlásra, a finomhangolásra, hogy a szeptember 9-i PLER elleni találkozóra a lehető legjobb formába kerüljenek játékosaink. A következő, szeptember 1-jén esedékes szegedi találkozón is határozott célokkal lépnek majd pályára farkasaink.

– Egy újabb nehéz idegenbeli találkozó vár ránk a másik Bajnokok Ligája résztvevő csapatnál, és ezúttal sem segíti a helyzetünket, hogy az új szegedi csapatnak ez lesz a hazai bemutatkozó-mérkőzése – kezdte Bíró Balázs vezetőedző. – Szeretnénk a játék minden elemében előrelépni a múlt hetihez képest, és egy kicsit nagyobb ellenállásra késztetni a hazaiakat, illetve szorosabb eredményt elérni, mint a Veszprém ellen – fogalmazta meg várakozásait Bíró Balázs.

A bajnoki ezüstérmes Szeged jelentős átalakuláson esett át a nyáron: a 10 év után elköszönt Juan Carlos Pastor helyét Kárpáti Krisztián vette át a vezetőedzői poszton, aki egy éven át irányítja majd a Tisza-partiakat. A tavalyi keretből 10 játékos távozott, köztük olyan kulcsemberek, mint Rosta Miklós vagy Mirko Alilovic. Utóbbi helyére a norvég válogatott kapus, Emil Kheri Imsgard érkezett, míg Rosta Miklós pótlására két beállót is igazoltak: Carlos Molinát és Gleb Kalarast, akiknek védekezésben is fontos szerep juthat az átalakuló szegedi együttesben.

K&H férfi kézilabda liga, 1. forduló
OTP Bank-Pick Szeged – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2023. szeptember 1. péntek, 17:00
Szeged, Pick Aréna
V.: Hargitai Gábor, Markó Gábor István