Vérüket adták a farkasok
| Kategória: Egyéb

A HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosai idén sem fukarkodtak a farkasvérrel, ezúttal is nyújtották karjukat a Blue Boxban rendezett kétnapos véradáson. Ma 11 és 17 óra között bárki követheti a példájukat.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub fontosnak tartja, hogy minél több, társadalmilag fontos esemény mellé álljon, ezért évről évre számos kezdeményezést támogat, többek között a Magyar Rákellenes Liga tevékenységét vagy a Mátra Lions Clubbal közösen szervezett élelmiszergyűjtést. Ebbe a sorba illik a Blue Boxban minden évben megrendezett véradáson való részvétel, amelyet 2017 óta gyakorolnak farkasaink.

Tavaly 134-en adtak vért a kétnapos véradáson, a szervezők idén 160 véradóra számítanak, segítségüket pedig némi harapnivalóval, üdítővel, sörrel, 1000 forintos élelmiszerutalvánnyal, és egyéb ajándékokkal köszönik meg.

Bárki lehet véradó, aki betöltötte a 18. életévét, de nem idősebb 65-nél, testsúlya pedig eléri a 65 kg-ot. Nők egy évben négyszer, míg férfiak ötször adhatnak vért. A véradáshoz csupán TAJ-kártyára, lakcímkártyára és személyi igazolványra van szükség.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosai a véradás első napján nyújtották karjukat, a csapat tagjai közül négyen is első alkalommal adtak vért. Egy adag vérrel akár három életet is megmenthetnek a véradók, a farkasok pedig örömmel csatlakoztak idén is a felhíváshoz.

Példájukat bárki követheti, augusztus 30-án, szerdán 11 és 17 óra között várják a véradókat a Blue Boxban.