Vereség Budakalászon
| Kategória: Híreink

Kemény mérkőzésre számítva, de idegenbeli pontszerzés reményében indultunk a soron következő ellenfelünk, a Budakalász otthonába. Az elmúlt szezonokban rendre szoros meccseket játszott egymással a két alakulat. Sérültjeink közül Hegedűsre és Halászra továbbra sem számíthat Konkoly mester, és erre a fordulóra Vilovski is kidőlt betegség miatt, így közel sem 100%-os összeállításban vágtunk neki az idegenbeli fellépésnek.

A mérkőzést a házigazdák kezdték jobban, az első találatunkra a 4. percig kellett várni. A folytatásban azonban egy 6-0-s sorozattal meglépett a Csoknyai-gárda, amely rohamot a vendég időkérés sem tudta megállítani, a 12. percben már 8-2 állt az eredményjelzőn. A védelem egyik oszlopának kiválása rányomta a bélyegét az első játékrészre, nem találtuk a megfelelő összeállítást védekezésben, a félidő végéig ez a különbség állandósult, a 30 perc elteltével 7 gól volt a hazaiak előnye.

A második félidőben ugyan már kiegyenlítettebb volt a játék, kezdett összeállni a védekező és a támadó játék is, felváltva estek a gólok, de ez sajnos csak arra volt elég, hogy kozmetikázzuk az eredményt, 4 gólra sikerült csak zárkóznunk. Ekkor két ziccerhelyzetben is hibáztunk, így nem sikerült újra nyitottá tenni a meccset. Az utolsó 10 percre 6 gólos hátránnyal fordultunk, amit a házigazdák már nagyon jól tudtak menedzselni, így magabiztos, 10 gólos győzelmet aratott Csoknyai mester gárdája.

Csoknyai István: – Boldogok vagyunk, egy végletekig kiélezett meccsre készültünk. Ma egy olyan 60 percet sikerült végre játszanunk, ahol a játék minden elemében szinte hibátlanul játszottunk, a padról érkező játékosok is hozzá tudtak tenni. A második félidőben voltak extra teljesítmények, nagyon fontos két pontot szereztünk.

Konkoly Csaba: – Köszönöm a szurkolóknak, hogy szinte hazai pályán érezhettük magunkat, de a csapat ezen a napon több sebből vérzett. Ki-ki meccsre készültünk, de sajnos a védekezésünk nem működött az első féildőben, 37 gólt nagyon régen kaptunk. A Budakalász nagyon jól felkészült ellenünk. A második félidőben voltak olyan hullámhegyeink, amiket igyekeztünk kihasználni, de sajnos hiányoztak az extrák, hogy a nagyon magabiztos ellenfelet megingassuk. A nagyarányú vereség ellenére azonban nagyon nagy dicséret illeti meg a csapatot, mert a lehetőségekhez képest nagyon jól küzdöttünk, ami otpimizmusra adhat okot a folytatásban. Ez ma így sikerült.

K&H férfi kézilabda liga, 11. forduló
Budakalász KZRT – HE-DO B. Braun Gyöngyös 37-27 (18-11)
Budakalász, 400 néző
V.: Horváth P., Marton B.

Budakalász: Váczi, Gjogjreski (kapusok), Kovács (1), Tyiskov (2), Koncz (5), Fórizs (1), Mikhalin (4), Kiss (1), Holpert (7), Schmid, Varjú (2), Juric-Grgic (8), Perisic (5), Sinkovits, Maracskkó (1), Dávid. Vezetőedző: Csoknyai István.

Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Tomic (kapusok), Vasic, Nkousa, Ubornyák (2), Mátyás, Varsandán (3), Gábori, Duris (4), Rosta (3), Gerdán, Papp, Hamidovic (3), Gráf (1), Markez (11). Vezetőedző: Konkoly Csaba.

Kétpercesek: 6, illetve 10 perc
Hétméteresek: 5/5, illetve 8/8.

Folytatás 10-én, pénteken 18.00 órai kezdettel hazai pályán a Dabas ellen.