Vereség a Balaton partján
| Kategória: Híreink

A bajnoki hajrá egyik legnehezebbnek ígérkező mérkőzésére utaztunk Balatonfüredre. A Szeged elleni, hazai pályán elért győzelme után először állt pályára bajnoki meccsen a farkasfalka. A mérkőzés első tíz perce rosszul indult csapatunknak, az első találatunkra csak az ötödik percben került sor, igaz, ekkor még csak 1-1 volt az állás, mindkét csapat magas hőfokon égve vetette bele magát a mérkőzésbe. Sajnos a Balatonfüred tudott elsőként fokozatot váltani, 3-4 góllal elléptek tőlünk. A félidő derekán kettős emberhátrányba kerültünk, ezzel az előnnyel élni tudtak a Balaton partiak, és hatgólosra hizlalták a különbséget. Küzdelmes negyedóra volt még hátra az első játékrészből, de csak egy gólt tudtunk lefaragni a hátrányból a félidő végére.

A második félidő sajnos hasonló mederben folytatódott, kapott gólra lőtt gól volt a válasz, 4-5 pontos különbségen tartott minket a Füred, taktikusan beosztva energiáit és az első félidőben kidolgozott előnyét. A tabella bronzérmére pályázó Balatonfüred otthonában, Varsandán Milán 9 gólja ellenére végezetül 5 gólos vereséget szenvedtünk.

K&H férfi kézilabda liga, 22. forduló
Balatonfüredi KSE – HE-DO B.Braun Gyöngyös 30-25 (15-10).
Balatonfüred, 400 néző
Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczi József

Balatonfüredi KSE: Bősz, Andó (kapusok), Kemény (1), Bóka (3), Jánosi, Szmetán (1), Németh (3), Gostovic, SZÖLLŐSI (9), Topic (5), Rodriguez (1), Ág (1), Malinovic (5), Szűcs, Brandt (1), Határ. Vezetőedző: György László

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Tomic (1) (kapusok), Nkousa, Ubornyák (2), Jaros (1), VARSANDÁN (9), Hegedüs (1), Gábori (1), Duris (1),Vilovski (2), Gerdán, Papp (1), Hamidovic (2), Gráf, Markez (4). Vezetőedző: Kiss Dániel

Kiállítások: 12 illetve 10 perc
Hétméteresek: 4/3 illetve 4/4

Értékelések:

György László: – Maximálisan elégedett vagyok a csapatunkkal. Rendkívül fontos mérkőzés volt, és magabiztos győzelmet arattunk. Nagyon jól küzdöttünk, és a bajnoki szünetet is jól vészeltük át. Készülünk a Szeged ellen.

Kiss Dániel: – Nagyon fontos mérkőzés volt, és mindvégig nagy küzdelem és ideges hangulat jellemezte, de nem csak a nagy tét miatt. Az első félidőben tetemes hátrányba kerültünk, és nem tudtunk közelebb férkőzni a nagyon jól játszó Füred ellen.

Következik az SBS-Eger elleni megyei rangadó, május 7-én 18 órai kezdettel az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban.