Búcsúztunk a Liga Kupától
| Kategória: Híreink

Az idegenben elszenvedett vereség után a hazai visszavágón is alulmaradtunk a Csurgóval szemben a Liga Kupa negyeddöntős párharcában.

Rövid időn belül újra pályára léptek a gyöngyösi farkasok, akik ezúttal a Csurgói Kézilabda Klub együttesét látták vendégül a Szerencsejáték Zrt. Liga Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A cél adott volt, az idegenben elszenvedett négygólos hátrány ledolgozása, ezzel beverekedve magunkat az elődöntőbe. Az összecsapás a tétnek megfelelően kezdődött, a falka koncentrált volt mind támadásban, mind védekezésben, így a 9. percben 6-3-as előnyt tudhattak maguknál. Ekkor egy kisebb rövidzárlat következett, a vendégek könnyű gólokat szereztek, mi pedig nem tudtunk eredményesek lenni. Előbb egyenlítettek a Somogy megyeiek, majd 8-10-re a vezetést is magukhoz vették. A következő percekben elkezdtük rendezni sorainkat, és egy 5-2-es rohammal 13-12-re újra a javunkra fordítottuk a mérkőzést. A félidei pihenőjükre 15-15-ös döntetlennel vonultak a felek.

A második játékrész kapkodva kezdődött, akadtak technikai hibák és rontott lövések mindkét oldalon. A 40.percben továbbra is kiegyenlített és eldöntetlen volt a küzdelem, azonban a 21-21-es állás összesítésben nem nekünk kedvezett. Az indulatok a találkozó végéhez közeledve egyre inkább fokozódtak, szép számmal akadtak kiállítások. A továbbjutást érő győzelemhez elsősorban a védelmünk rendezése kellett, tíz perccel a lefújás előtt 27-26 állt az eredményjelzőn. A végjáték sok meglepetést nem tartogatott, teljes mértékben tükrözte azt a fej-fej melletti küzdelmet, ami jellemző volt a mérkőzés egészére. A farkasfalka a negyeddöntő második mérkőzésén 31-32-es vereséget szenvedett, amely összesítésben 56-61-es csurgói győzelmet és továbbjutást ért.

A találkozót zárt kapuk mögött játszották a csapatok, de a Gyöngyösi TV közreműködésével YouTube-csatornánkon élőben közvetítettük.

Szerencsejáték Zrt. Liga Kupa negyeddöntő, 2. mérkőzés
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Csurgói KK 31-32 (15-15)
Összesítésben: 56-61

Gyöngyös: Merkovszki, Tóth (kapusok), Urbán, Németh 2, Halász 7, Jaros, Papp 4, Ubornyák 6, Hegedüs 3, Gábori 1, Gulyás, Vilovski 3, Rosta, Gerdán, Gyallai, Gráf 5. Edző: Konkoly Csaba.

Csurgó: Tatai, Pallag (kapusok), Vasic 5, Bazsó 3, Hanusz 8, Tormás, Szeitl 7, Gábor 4, Vasvári, Ács, Kerkovits 3, Borsos 2. Edző: Baranyai Norbert.

Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor
Hétméteresek: 3/4, ill. 2/3
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Értékelések:

Képgaléria: