Kondíciójának megőrzése mellett angolul tanul, távoktatásban vesz részt és jobban elmélyed egy-egy edzéstervben Varsandán Milán. „Nehéz ehhez az új helyzethez alkalmazkodni, de mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a vírus terjedését megfékezzük” – mondja a HE-DO B. Braun Gyöngyös balszélsője.

– Az első időszakhoz képest ma már csak naponta egyszer olvasom a híreket. A vírus megjelenésekor szinte egész nap a tévé előtt ülve hallgattam a sok információt, ami nem tett jót a lelkemnek. Nálam a nap egyik legjobb pillanata az a néhány óra, amikor az edzői stáb által előírt gyakorlatokat végzem a kondícióm fenntartásához. Ilyenkor ki tudom zárni a világban történteket – fogalmazott Varsandán Milán.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös balszélsője szülővárosában, Orosházán vészeli át barátnőjével együtt ezt a rendkívüli helyzetet.

– Próbálok olyan új rutinokat bevezetni az életembe, amivel hasznosan el lehet tölteni egy napot. Jobban elmélyedek az edzéstervemben, sok mindennek utánanézek benne, elkezdtem felfrissíteni az angol tudásomat, angol nyelven nézem a sorozatokat, és különtanárokhoz iratkoztam be Skype-távoktatásra. Ezekre versenyszezonban nem lenne időm, de a bezártság miatt a test mellett ugyanolyan fontos az elmét is frissen tartani – vélekedett Varsandán Milán.

A balszélső azt is elmondta, hogy különösen idős nagymamájára vigyáz a család.

– Neki a szüleim vagy én veszek meg mindent. Az ajtaja elé tesszük le arcmaszkban a bevásárlótáskát, jó pár métert hátra lépünk, s mikor kijön, váltunk vele néhány mondatot. Nehéz ehhez az új helyzethez alkalmazkodni, de mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a vírus terjedését megfékezzük – jelentette ki Milán.

A balszélső a félbemaradt kézilabdaszezonról is beszélt.

– Még nem tudom, hogy folytatódik-e, vagy a jelenlegi állás szerint zárják le a bajnokságot. Nagyon büszke vagyok az idei teljesítményünkre, hiszen tavasszal veretlenek vagyunk, ősszel pedig csak két rossz meccset játszottunk. Erőnk az egységünkben rejlik. Bízom benne, hogy a klub sikeresen átvészeli ezeket a heteket. A következő szezonban képesnek érzem magunkat az idei bajnoksághoz hasonló teljesítményre. Nagyon hiányzik az a miliő is, amikor a heti edzések megkoronázásaként hétvégenként bajnokin léptünk pályára lelkes szurkolóink előtt. De csakis előrefele gondolkodok és remélem mihamarabb találkozhatunk velük újra a gyöngyösi arénában – mondta Varsandán Milán.