Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Varsandán Milán. A HE-DO B. Braun Gyöngyös balszélsője azt mondta, a csapat szépen szeretne búcsúzni szurkolótáborától a szezon utolsó hazai bajnokiján a Mezőkövesd ellen.

– Hogy két bajnoki mérkőzéssel a szezon befejezése előtt magabiztosan megszereztük a hatodik helyet, jó hangulatot teremtett a csapat háza táján. Élvezzük a közös edzéseket, és továbbra is látszik, hogy milyen remek egyvelege alakult ki a fiatal és idős, a rutinos és kevésbé tapasztalt játékosoknak Gyöngyösön. Örömjátékot tervezünk a Mezőkövesd elleni utolsó hazai bajnoki fellépésünkön, amivel meg szeretnénk köszönni lelkes és kitartó szurkolótáborunk egész szezonon át tartó támogatását. A Vecséssel szemben is felszabadultan lépünk majd pályára – mondta Varsandán Milán.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös balszélsője ugyanakkor kijelentette, hogy a számukra tétnélküli két bajnoki ellenére sincs lazítás a tréningeken, hiszen a csapatra még két nagyon fontos meccs vár a Ligakupa döntőjében a Csurgói KK ellen. – A két bajnoki mérkőzésünket a Csurgó ellen tervezett játékunk finomra hangolásának jegyében játsszuk majd le – mondta Varsandán Milán.

A Mezőkövesdnek élet-halál harc lesz az NB I-ben való bennmaradásért a HE-DO B.Braun Gyöngyös ellen vívott szombati mérkőzés. Különösen akkor, ha az éppen még nem kieső helyen álló Cegléd hazai pályán ma este kikap a bajnokságot vezető MOL-PICK Szegedtől.  – Tudjuk, hogy milyen fontos meccse lesz ellenünk a Mezőkövesdnek, de nem foglalkozunk azzal, hogy ellenfeleink közül ki mit játszik az utolsó fordulókban. Nekünk csakis az a célunk, hogy a napi legjobb formánkat mutassuk meg a pályán közönségünknek – mondta Varsandán Milán.

Az egész szezonban remekül játszó balszélső a Ligakupával kapcsolatban azt mondta, hogy a Gyöngyös minden játékosa áhítozik az első hely megszerzésére. – Nekem kupameccseken egész pályafutásom alatt egy Magyar Kupa harmadik hely az eddigi legjobb eredményem, amit még a Balatonfüred játékosaként értem el. A Ligakupát is jó sorozatnak tartom, így szeretnénk megnyerni azt – mondta.
A játékos szerint jó esélye van a csapatnak a győzelemre, hiszen bár a légiósok a szabályok szerint nem léphetnek pályára, a Gyöngyös védelme magyar játékosokból áll, így ez a megkötés nem érinti. – Ha a bajnokikon mutatott kemény és félelmet nem ismerő védekezést produkáljuk majd a Csurgó ellen is, akkor elhódíthatjuk a serleget – mondta Varsandán Milán.

A balszélső most még csak a májusi utolsó mérkőzésekre koncentrál, de elmondta, hogy a szünidőt aktív pihenéssel szeretné tölteni Orosházán családi körben, de belföldi és külföldi kiruccanást is tervez a nyárra.