Váci KSE – B. Braun Gyöngyös 23-22
| Kategória: Híreink

A második félidő derekáig vezetett a B. Braun Gyöngyös a Váci KSE ellen a férfi kézilabda NB I. 20. fordulójában, a végén azonban egygólos vereséget szenvedtünk a tabella tizedik helyezettjétől. A mérkőzés végig szoros volt, az első félidőben bár végig vezettünk, csak egygólos előnnyel vonulhattunk a szünetre. A második játékrészben feljavult a váciak védekezése, mi pedig támadásban hosszú percekig eredménytelennek bizonyultunk, ami megpecsételte a sorsunkat. A negyvenedik perc környékén a váciak 6-0-ás sorozatot produkálva 15-18-ról 21-18-ra módosították az állást, a mieink pedig már nem tudtak visszajönni a mérkőzésbe. A végjátékban legfeljebb az egyenlítésre nyílt volna lehetőségünk, azonban ez sem jött össze, így csapatunk egy helyet visszacsúszott a tabellán, és a hatodik helyről várja a folytatást. A negyedik helyről szőtt álmok talán még elérhetők, de ahhoz ettől jobb játékra lesz szükség a folytatásban. A találkozó élő közvevítésének szövegét lejjebb görgetve olvashatja.


Férfi kézilabda NB I., 20. forduló

Váci KSE – B. Braun Gyöngyös  23-22  (10-11)
Váci Sportcsarnok, 300 néző
Játékvezetők: Heim Attila, Jolántai Csaba

Váci KSE: Vitáris, Nagy, Kreisz – Székely, Simányi 1, Császár 1, Tyiskov 1, Lendvay 2, Nikoliczam Laurencz 5, Gábori 4, Pál 4, Kökény 1, Kocsi 4, Joháczi, György

Vezetőedző: Rosta István

B. Braun Gyöngyös: Hudák, Holló B., Tamási – Bakos 5, Sándor Á. 1, Frey 7 (3), Iváncsik Á., Varsandán 6, Szöllősi, Hajdu 1, Debreczeni, Szalafai, Koller 2, Atsushi.

Vezetőedző: Gulyás István

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Hétméteresből: -, ill 3/3.

Értékelés:

Gulyás István: – A legnagyobb problémánk ezekben a hetekben, hogy a megfelelő motivációs szintet fenntartsuk. Úgy érzem, egy kicsit belekényelmesedtünk abba, hogy bent vagyunk a legjobb hatban, emiatt pedig várható volt, hogy a csapat teljesítménye is visszaesik. Annyival nem vagyunk jobbak senkinél, hogy százszázalékos koncentráció hiányában is mérkőzést tudjunk nyerni. Talán jókor jött a pofon, a folytatásban javíthatunk, de ahhoz sokkal motiváltabban kell játszanunk.

Vac-Bbraun 1

A védekezéssel nem volt gond pénteken. Fotó: Magyari Máté

1-5. perc: A házigazdák kezdik a mérkőzést, a mi oldalunkon Bakos, Szalafai, Sándor Ákos, Koller, Varsandán és Frey védekezik. A kapuban Hudák kezdett. Rögtön egy távoli lövést hárít, az indítást pedig Varsandán lövi a kapuba (0-1). Hudák újabb védése után megint mi támadunk, és Hajdu lő távolról gólt (0-2). Lendvay lövése most a blokkról jön le, az indítást Bakos értékesíti (0-3). Bakosnak és Sándor Ákosnak is van már sárgája. Kocsi szerzi a hazaiak első gólját, Sándor Ákos pedig két percre kiáll.

6-10. perc: Frey szerez újabb találatot, majd Kocsi válaszol (2-4). Hudáknak ezúttal a kapufa is besegít, az indítás azonban rossz, így a váciak lőhetnek és szereznek újabb gólt (3-4). Kocsai harmadik gólját lövi, ezzel egyenlít (4-4). Vitáris hárít a hazai kapuban. Támadó szabálytalanság miatt veszik el a labdát a házigazdáktól, mi támadunk. Frey bombájával újra nálunk az előny (4-5).

11-15. perc: Ezúttal mi hibázunk támadásban, jöhetnek a váciak. Gyors indítás, Szalafai passzol Varsandánnak, az előnyünk pedig kétgólos (4-6). Frey is sárgát kap. Újabb kivédekezett támadás után Varsandán lövése kiféle perdül a kapufáról. Újabb indítás, Varsandán a rossz lábáról ugorva sem hibázza el (4-7). Pál Gergely góljával szépítenek a hazaiak, majd Sándor Ákos is bemutatkozik (5-8).

16-20. perc: Varsandán helyén most Iváncsik a pályán. Frey lövése fölészáll, Pál pedig újabb gólt szerez (6-8). Hajdu távoli lövése megy mellé, Rosta István időt kér. Váci támadással folytatódik a játék, a szélről elengedett lövés azonban elmegy a kapu előtt. Mi jöhetünk. Debreczeni Dávid a beállónk, kiharcol egy sárgát. Hajdu lövését Vitáris védi, a játékvezetők labdát cserélnek. Varsandán a beálló helyéről lő gólt (6-9).

21-25. perc: Simányi indításból szerez gólt a házigazdáknak (7-9), Debreczenit pedig leküldik a játékvezetők. Hajdu lövése kijön a kapusról, aztán Hudák ziccert véd. Gulyás István időt kér. Mekaru is a pályán, a támadást azonban nem tudjuk befejezni. Az ellopott labdát Simányi lövi Hudák kapujába (8-9), majd Laurencz egyenlít (9-9). Elhibázott helyzetek itt is, ott is, kicsit kapkodnak most a csapatok. Koller-bomba, előny itt (9-10). Hudák a kötényt is megfogja, megint mi támadunk, de a blokkról lepattan Frey lövése. Az indítást elrontják a váciak.

26-30. perc: Koller újabb lövése után 9-11 ide. Indulunk, de Frey lövése Székelyben elakad. A labda marad nálunk. Sokáig támadunk, a játékvezetők feltették a kezüket. Cégül Hajdu lövi el, de Székely fogja. Fél perccel a félidő vége előtt Frey átadása nem jut be a falba, így a hazaiak zárkózhatnak egyre (10-11). A bírók elveszik tőlünk a labdát, de a hazai ellentámadásra már nincs idő. A félidő vége 10-11.

Vac-Bbraun 2

A második félidő derekán fordítottak a házigazdák. Fotó: Magyari Máté

31-35. perc: Mi kezdjük a második félidőt, Hajdu és Mekaru a két átlövőnk, Frey irányít. A széleken Szalafai és Varsndán, a gólt Hajdu lövő távolról (10-12). A második félidőben is Kocsi szerzi az első hazai gólt (11-12). Vitáris újra a hazai kapuban, véd is, így Laurencz egyenlíthet (12-12). Lendvay kétpercet kap, Frey pedig büntetőt értékesít (12-13). A kapuban még mindig Hudák, szépen véd, Frey pedig szépen lő (12-14). Szurkolóink jóval hangosabbak, mint a hazai nézők. Mégis a váciak lőnek gólt Pál Gergely révén (13-14).

36-40. perc: Gábori Máté kétperces kiállítást kap, szurkolóink pirosat reklamálnak. Hetes nincs, szabaddobással folytatódik a játék. Bakos nagy gólt akaszt a hálóba, de a játékvezetők hamarabb sípolnak, és elveszik a labdát. Laurencz lövése a kapufáról befelé pattan (14-14). Koller lő, de nincs gól. Váci labdaszerzés, de sikerül visszarendeződnünk, nem tudnak indítani. Most a hazai drukkerek hangja az erősebb. Labdát szerzünk, az indítás nem jön össze, de marad nálunk a játékszer. Debreczeni hétméterest harcol ki, Frey lövi. Be a kapuba, ez az ötödik gólja, a mezőny legeredményesebbje. Megvan a labda, felállunk támadáshoz.

41-45. perc: Bakos góljával kettővel vezetünk (14-16). A kapufáról most kifelé jön a váciak lövése, nálunk a labda. Bakos lő mellé, de a levegőben megütötték, lent marad a földön. Faragó doktor lekíséri, Iváncsik jön helyette védekezni. Újabb váci támadás végén Lendvay szerez gólt (15-16). Gulyás István második időkérési lehetőségével is él. Varsandán tör be a falba eredményesen (15-17). Rosta István is időt kér. Hudák óriásit véd. Bakos harmadik góljával 15-18. Laurencztől jön a válasz (16-18). 

46-50. perc: A hangulatra nem lehet panasz, a szurkolók folyamatosan gondoskodnak róla, hogy hazai pályán érezzük magunkat, de a támadásunk nem eredményes. Aztán labdát szerzünk, de az indítás is kimarad. Nagy a rohanás. Sándor Ákost másodszor küldik pihenni a játékvezetők. Gábori Máté lő gólt szélről, megint csak eggyel vezetünk (17-18). Nagy védés Vitáristól, aztán egy gyors gól Gáboritól (18-18). Frey és Varsandán kínaival próbálkoznak, de az átadás pontatlan. Szerencsére a váciak elkapkodják az ellentámadást, így újra miénk a labda.

51-55. perc: Bakos hát mögötti passza pontatlan, így a váciak egy indítás után átvehetik az előnyt (19-18). Először vezetnek a meccsen a hazaiak. Gulyás István ismét időt kér. Mekaru irányít, Hajdu és Bakos a lövőink. Szalafai ejtése nem jó, Laurencz pedig ötödik gólját szerzi, ezzel 20-18 az állás. Technikai hibát vétünk, jönnek a váciak megint. Holló Balázs a kapuban, de Pál Gergely lövését nem tudja védeni (21-18). Újabb elhibázott támadás a mieink oldalán. A váci lövés most fölészáll. Hajdut lökik, a lövése mellé száll, de a bírók sípja néma marad. Rosta Iatván kér időt, talán nekünk is jól jön egy szusszanásnyi szünet, ezek nem a mi perceink. Varsandán és Iváncsik Lendvayt és Laurenczet fogja szorosan. Ismét Hudák a kapuban, véd. És megint, mi támadunk. Bakos lövése lejön a blokkról.

56-60. perc: Öt perc van hátra, és háromgólos a hátrányunk. Bakos talpról szépít (21-19). Láb miatt veszik el a labdát a hazaiaktól, majd újabb helyzetet hagyunk ki. Három perc vissza, két gólt kellene ledolgozni. Hudák! Szalafai lövése a kapufáról kipattan. Két perc, két gól. Kivédekezzük, aztán újra Bakos (21-20). Gábori újabb gólja után 22-20. Fél perc van hátra, Frey hetest lőhet. Bent van (22-21). Kijövünk félpályára, de Kökény első góljával elszállnak a győzelmi reményeink. 23-22 a vége.