Folytatjuk sorozatunkat, amelyben a gyöngyösi utánpótlás kézilabda-csapatok elmúlt szezonját értékeljük az edzők segítségével. Most a régiós bajnokságban veretlenül zárt U12-es fiúcsapatunkon a sor.

01 u12 1

A Gyöngyösi Kézilabda Klub U12-es fiúcsapata veretlenül zárta a régiós küzdelmeket a 2017/2018-as szezonban. A jövőre már az U14-es NB I-es mezőnybeninduló alakulat teljesítményét az edző, Köves Péter értékelte.

– A harmadik együtt dolgozott szezonunk kezdetén 14 főben stabilizálódott csapatlétszámunk, hozzájuk csatlakozott menet közben két kezdő, akik bár tisztességesen dolgoznak, még érdemben nem tudnak hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Edzéseinkből négyet a Berze csarnokban, egyet a krossfit teremben tartunk. Rendszeres segítőm Nagy László, alkalmanként Blaskó Vivien, kapusedzőnk Kovács Tibor, krossfit edzőnk Kőrösi Fruzsina segítségével képezzük tanítványainkat. A ritkán tapasztalható egységes, motiváló és támogató szülői háttérnek és a zömében céltudatos, jó képességű gyerekeknek köszönhetően megfelelő körülmények között, magas intenzitású, színvonalas munkát végezhetünk, és komoly célokat tűzhetünk ki magunk elé. Eredményeink is biztatók, emellett gyerekeink egyéni fejlődése is okot ad optimizmusunknak.

01 u12 2

A régiós bajnokságban mind a hét fordulóban mindkét meccsünket megnyertük és a különböző tornákon is jól szerepeltünk. A gyöngyösi tornákon ugyan még nem sikerült a bravúr, de Békésen a döntőben a házigazdától szenvedtünk minimális különbségű vereséget, Győrben pedig a Balázs Kupán minden mérkőzésünket megnyerve végeztünk az első helyen. Emellett jó pár edzőmérkőzést játszottunk, melyben nagyszerű partnerünk volt például a GYKK U13-as lány csapata.

01 u12 3

Az idei méltatlanul színvonaltalan, az igazi erőfelmérésre alkalmatlan bajnoki rendszert a következő évben egy komoly erőpróba, az U14-es NB I-es bajnoksága váltja. Bízom benne, hogy a július közepén kiadott edzésterv alapján egyénileg végzett, majd augusztus elsejétől közösen, napi 3-4 edzéssel induló felkészülésünk és a további munkánk eredményeként a 16 csapatos csúcsbajnokságban be tudjuk verekedni magunkat a legjobb 8 mezőnyébe. Ehhez természetesen meg kell tudni őrizni gyermekeink és szüleik elkötelezettségét, és magunkénak kell tudnunk az eredményes képzés feltételeinek túlnyomó részét. Ez nem kis feladatot jelent számukra, de egyesületünk és a szakmai stáb számára is, melynek a magam részéről nagy várakozással és optimizmussal tekintek elébe.

Az utánpótláscsapatokat értékelő sorozatunk korábbi cikkei itt olvashatók.