Utánpótlás: a PLER-verő U14 a hét csapata
| Kategória: Híreink

A számos kiváló gyöngyösi utánpótlás-eredmény közül hétről hétre kiemelünk egyet, amely abban a fordulóban a legnagyobb bravúrt jelentette. A hét csapata címet ezúttal az U14-es fiúk érdemelték ki, akik a legyőzhetetlennek hitt PLER ellen szerezték meg a két pontot. Pénteken serdülő- és ifjúsági csapatunk is az Egerrel játszik.

U14 1

Legidősebb utánpótláscsapatunkkal kezdjük a legutóbbi fordulók gyöngyösi utánpótlás-eredményeinek bemutatását. A juniorok két nagy különbségű győzelemmel meneteltek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnokságban. Az Abony II. együttesét 42-19-re, a Szolnok II-őt 42-20-ra verték. A tabellát vezető gyöngyösi U23-asok november 4-én szomszédvári rangadót vívnak a második helyen álló Gyöngyössolymossal.

Ifjúsági csapatunk három ponttal gazdagodott a legutóbbi két fordulóban. A Kecskemét elleni, 29-24-es, hazai győzelem után Békésen bravúrnak számító döntetlent értek el (37-37). Kiss Dániel és Danyi Bence együttese pénteken 16 órától az Egerrel játszik a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

Serdülőink a hazai bravúros győzelem után Békésen szenvedtek vereséget: HE-DO B. Braun Gyöngyös – Kecskemét 21-19 és Békés – HE-DO B.Braun Gyöngyös 31-17. A hetedik helyen álló serdülők pénteken 14 órától az Eger együttesét fogadják a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

Az U15-ös fiúk Orosházán szerepeltek, ahol egy góllal alulmaradtak ugyan a Balmazújvárossal szemben, de a Békés ellen aratott 19-16-os győzelmükkel őrzik továbbjutást érő, harmadik helyüket a tabellán. Kismárton Ádám és Temesvári Martin csapata október 27-én Kecskeméten lép pályára legközelebb.
Az addig veretlen, az U14-es I. osztályú gyermekbajnokságot vezető PLER együttesével csapott össze Szegeden a Gyöngyösi Kézilabda Klub csapata, amely nem ijedt meg a feladattól:

Köves Péter és Nagy László fiai 24-22 arányban felülmúlták az ország egyik legjobb gárdáját, ezzel megszerezve második győzelmüket a bajnokságban, és fantasztikus eredményükkel kiérdemelték a hét csapata címet. A mezőnyből kiemelkedő másik csapattal, a házigazda Szegeddel azonban már nem bírtak a betegségekkel is sújtott mieink, a Tisza-partiak 23-17-re hozták a mérkőzést, így a gyöngyösi fiatalok a hatodik helyről várják a november 3-án esedékes negyedik fordulót, amelynek mérkőzéseit Gyöngyösön, a Vályi-Nagy Károly Tornacsarnokban rendezik majd.

U13-asaink Kiss Dániel és Nagy-Hajdú Benjamin vezetésével Egerben arattak győzelmeket, fölényükhöz nem fért kétség: GYKK – Karcag 40-13 és GYKK – Mezőtúr 34-9. Október 28-án Hatvanba utaznak a harmadik forduló mérkőzéseire.

Az U12-es korosztályban a gyöngyösi fiatalok folytatták győzelmi sorozatukat, a Salgótarján ellen aratott 29-19-es siker és a Heves 37-8 arányú legyőzése jelentette az újabb diadalokat. Danyi Bence és Kovács Tibor fiai jó úton haladnak a régióbajnoki cím felé.

U11-es fiúcsapatunk Temesvári Martin és Varga Zoltán vezetésével kezdte bajnoki szereplését. A 10 éves fiúk rögtön letették névjegyüket a régióban. Két szép sikerrel kezdtek: GYKK – Hatvan 18-5 és GYKK-Tiszaföldvár 22-13. A hazai, első forduló után október 28-án Salgótarjánban játszik majd a Gyermekbajnokságban induló legfiatalabb gyöngyösi csapat.

Legidősebb lánycsapatunk, a serdülők két mérkőzéssel folytatták szereplésüket a serdülő III. osztályban. Bahrim Liliána tanítványai mindkétszer Gyöngyösön játszottak, s az FTC II. ellen elszenvedett 26-22-es vereség után 26-12-re tudták legyőzni az Emericus együttesét. A lányok a második helyről várják következő mérkőzésüket, amit ugyancsak hazai környezetben játszhatnak az Algyő ellen. A találkozót október 20-án rendezzük a Kálváriaparti Általános Iskola Kiss Antal Tornacsarnokában.

Lány U14-esink a kiemelt bajnokság II. osztályában vitézkednek. A Majzik Henrietta által edzett csapat 23-14-re verte a Törökszentmiklós együttesét, és 26-18 arányban maradt alul a Tiszavasvárival szemben. A tabella negyedik helyén álló csapatunk november 4-én Gyöngyösön, a Vályi-Nagy Károly Tornacsarnokban lép majd pályára.

Lány U13-asaink nem találtak legyőzőre a legutóbbi fordulóban. Majzik Henrietta csapata 24-4 arányban múlta felül a Jászberényt, és ugyancsak hatalmas különbséggel győzte le az Eger együttesét (26-7). Október 28-án, Egerben rendezik a korcsoport következő fordulóját.

U12-esink folytatták veretlen sorozatukat. Konkoly-Szegedi Orsolya lányai óriási fölénnyel, 37-1-re verték a Füzesabonyt, és értékes pontot szereztek a Beszterce elleni döntetlennel (12-12).

U11-es lánycsapatunk első mérkőzéseit játszotta. Bahrim Liliána 10 éves lányai Salgótarjánban léptek pályára, ahol egyelőre nem jártak sikerrel: Balassagyarmat I. – GYKK 13-4 és Eger- GYKK 11-9. A lányok legközelebb október 28-án, Balassagyarmaton játszanak.