Utánpótlás: ezüstérem a Főnix-kupán
| Kategória: Híreink

Hét csapattal, több mint száz gyerekkel vett részt a Gyöngyösi Kézilabda Klub a Debrecenben rendezett Főnix-kupán. A gyöngyösi küldöttség nem tért haza érem nélkül.

Az ezüstérmes U13-asok: Nagy Hajdú Benjamin, Racskó Máté, Zsámba Kenese, Kozma Gergő, Szűcs Noel, Pászti Bálint, Kosztya Gábor, Gáspár Zsombor, Kovács Kolos, Bihari Marcell, Szucsik Barnabás, Pernyész Ákos, Kiss Dániel, Zakhar Levente, Ozsvárt Gergő, Szakács Kristóf.

Február első hétvégéjén rendezték Debrecenben a Főnix-kupát, amelyen a Gyöngyösi Kézilabda Klub hét csapattal vett részt. A több mint száz gyerek mellett rengeteg gyöngyösi szülő is ellátogatott Debrecenbe, ahol síppal, dobbal, hangszóróval felszerelkezve minden mérkőzésen fantasztikus hangulatot teremtettek. A küzdelmek négycsapatos csoportokban zajlottak, az elsők az 1-3. helyért, a másodikok a 4-6. helyért, a harmadikok a 7-9. helyért, a negyedikek pedig a 10-12. helyért játszhattak. A sorsolás nem kedvezett a mieinknek, valamennyi csapatunk nagyon nehéz csoportba került, ami viszont garancia volt arra, hogy magas színvonalú, jó csapatok ellen játsszanak, ez pedig jól szolgálta a felkészülést.

A fiú U14-es korosztályban szereplő csapatunk négy győzelem mellett mindössze egy vereséget szenvedett el a Szeged ellen a lehető legkisebb különbséggel. A többi mérkőzésen nagyon jó játékot mutattak be Köves Péter és Nagy László tanítványai, akik végül a negyedik helyen végeztek.

A lány U13-as csapat a lehető legnehezebb ellenfelekkel találkozott. A Győri Audi ETO és a Szeged is kiemelkedett a mezőnyből, de ellenük is jól helytálltak Majzik Heni lányai. Végül két győzelem mellet három vereséggel zártak, és a 8. helyen végeztek.

A fiú U13-as csapat ezüstérmesként zárta a tornát. Kiss Dániel és Nagy Hajdú Benjamin csapata a csoportban a Dunakeszi és a Gyömrő elleni győzelem mellett a házigazda Debrecennel döntetlent játszott. A Simontornya jobb volt, de a Balmazújváros elleni kétgólos siker a második helyet eredményezte.

Fiú U12-es csapatunknak nem volt igazán sikeres a torna. Danyi Bence és Kovács Tibor fiai peches vereséget szenvedtek a Pick Szegedtől, ami rányomta a bélyegét a három napra. Egy győzelem mellett négy vereséggel zártak, amiből három minimális különbségű volt.

A lány U12-es csapat Konkoly-Szegedi Orsolya által irányította gárdája három győzelem, egy döntetlen és egy vereség után a 7. helyen végzett. Az FTC elleni 12-12 igazán értékes eredmény.

A fiú U11-es csapat Temesvári Martin és Varga Zoltán vezetésével a csoportkörben három vereség után javított, és egy döntetlen után győzelemmel zárta a tornát.

A lány U11-es csapat győzelem nélkül fejezte be a Főnix-kupát. Bahrim Liliana csapatának első nagy tornája jó tapasztalatszerzés volt.