A fantasztikus tatabányai felnőtt siker másnapján a Gyöngyösi Kézilabda Klub utánpótlása is kitett magáért. Vasárnap U13-as fiúcsapatunknak szurkolhatunk hazai pályán.

A IV. korcsoportos diákolimpia országos döntőjébe jutott a Gyöngyösi Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola lány csapata. Az elődöntőben a Kunhegyes, míg a döntőben a Balmazújvárosi Református Iskola növendékei ellen diadalmaskodtak a lányok.

Ugyanebben a korcsoportban a fiúknál a Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola jutott az országos döntőbe. A házigazda Kecskemét legyőzése után a Győri Apor Vilmos Iskolát verték meg. Egy szegedi iskola volt a negyedik csapat.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös ifjúsági együttese 29-18-ra diadalmaskodott Nyíregyházán. Ezzel Kiss Dániel és Danyi Bence fiai az utolsó két forduló eredményétől függetlenül bronzérmesek lettek a kiemelt első osztály keleti csoportjában egymás után a második évben sikerült a dobogón végezniük. A serdülők szintén a nyírségi csapatot verték. Értékes a 24-22-es győzelem.

– A felnőtt siker után csodás ez a mai nap számunkra – értékelt Rosta István utánpótlásigazgató. – Klubunk kiemelt szerepet szán az iskolákkal való együttműködésnek, ezért különösen nagy boldogság a közös siker, hiszen a klubunkban edződő tanulók a saját iskoláiknak is büszkeséget szerezhetnek. A Gyöngyösi Kézilabda Klub minden támogatást megadott a két iskolának. Külön köszönöm Majzik Henrietta, Kismárton Ádám és Danyi Bence edző segítségét. Ami az ifjúsági csapat érmét illeti, az egészen hihetetlen és óriási eredmény a legmagasabb osztályban. Ha csak azt nézzük, hogy olyan megyeszékhelyeket utasítottunk magunk mögé, mint Győr, Kecskemét, Nyíregyháza vagy Szeged, joggal mondhatom: Gyöngyös felett ragyog a nap – fogalmazott a szakember.

A gyöngyösi utánpótlássikereket az U13-as fiú együttes gyarapíthatja vasárnap, Kiss Dániel edző csapata ugyanis az utolsó előtti forduló mérkőzéseit játssza a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, ahol már egyetlen győzelemmel is bebiztosíthatja elsőségét. A mieink 9 órától a DVTK-Eger ellen lépnek pályára, majd 16 órától a Tiszaföldvárral játszanak.