Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Urbán Egon.

– Mivel a Budakalász ellen nem jutottam szóhoz, így kipihenten és erőtől duzzadva várom a szombati Balatonfüred elleni hazai meccsünket. A csapattársaim is ki tudták pihenni magukat, köszönhetően a jól átgondolt heti edzésmennyiségnek. Vannak ugyan kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó játékosaink, de a Füred ellen pályára lépők minden idegszálukkal a győzelem megszerzésén lesznek – magyarázta Urbán Egon.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös jobbszélsője elmondta, kicsit bosszúsak amiatt, hogy Budakalászon nem sikerült a papíron könnyebb ellenfél ellen győznie a csapatnak, és csak egy pontot tudtak elhozniuk Pest megyéből. Ez azonban akár jó ómennek is bizonyulhat a Füred ellen, hiszen a gárda szintén idegenben hullajtott pontokat a tabellán mögötte álló Cegléddel szemben, majd otthon legyőzte a közvetlen rivális Csurgót.

– A Cegléd utáni meccsünkhöz hasonlóan most is bennünk van az a kis tüske, ami még elszántabbá tesz bennünket. Hazai közönség előtt szeretnénk folytatni otthoni jó sorozatunkat. Bár a Balatonfüred ellen nem valami jó a statisztikánk, de ez volt a helyzet a Csurgó esetében is. A gyöngyösi farkaskatlanban mindenkire veszélyesek vagyunk, ráadásul a bajnokság vége felé már szinte minden eredmény előfordulhat. Az előző fordulóban például a Dabas is pontot szerzett Csurgón, aminek igazán örültünk – mondta Urbán Egon.
A szélsőjátékos azt is elmondta, hogy mivel már csak néhány forduló van hátra a pontvadászatból, egyre többször bújják a játékosok a tabellát, nézik, hogy közvetlen riválisaik kik ellen veszíthetnek esetlegesen még pontokat, amivel a Gyöngyös még előnyösebb pozícióba kerülhetne.

– Sorsunk szerencsére elsősorban a mi kezünkben van. Jelenlegi helyezésünk az előző szezon kiesés közeli pozíciójához képest hatalmas előrelépés. Csak rajtunk múlik, hogy a végén odaérjünk a 4-6. hely valamelyikére. Örvendetes, hogy a 2019/2020-as szezonra a csapat nagy része együtt marad, így nem kell elölről kezdeni az építkezést, ami akár még előkelőbb helyezést is jelenthet számunkra a következő bajnoki szezonban. De most csak a Füreddel foglalkozunk, és nyerni szeretnénk. A következő meccseken pedig még arra is képesnek tartom a csapatot, hogy idegenben meglepje a Tatabányát, és pontot tudjunk elhozni a bányásztól – magyarázta Urbán Egon.