Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Az SBS-Eger elleni találkozó a vírusveszély miatt zárt kapuk mögött zajlott le, majd néhány órával később a szövetség felfüggesztette a bajnokságot. A találkozón 6 gólt szerző Urbán Egon és csapattársai a kényszerű szünetben otthoni körülmények között folytatják a felkészülést.

– Furcsa érzés volt nézők nélküli bajnoki meccset vívni. A kispad azonban hangosan szurkolt a pályán lévőknek, ami szerencsére elegendő volt a sima győzelmünkhöz. Örülök, hogy végre nekem is kijött a lépés, és a hat gólommal meg tudtam mutatni, ami bennem van – mondta Urbán Egon.

A gyöngyösi alakulat az SBS-Eger ellen 41 találatot szerezve saját gólrekordot ért el a bajnokságban. A nagy arányú győzelem után néhány órával a szövetség a koronavírus miatt bizonytalan ideig felfüggesztette a bajnokságot.

– A környező országok bajnokságait figyelve számítottunk erre a döntésre. Nagyon rosszkor történik mindez, hiszen remek pozícióban vagyunk a tabellán. Nem szeretnénk, hogy bármilyen okból is kútba essen az idei teljesítményünk. A bajnokság mihamarabbi folytatásában reménykedünk. Szeretnénk játékkal befejezni azt a kemény munkát, amit bő félévvel ezelőtt elkezdtünk – fogalmazott Urbán Egon.

A farkasoknál a jobbszélső elmondása szerint mindenki egészséges. Aki bármilyen kis rosszulléttel küzd, annak azonnal jelentkeznie kell a csapatorvosnál, aki dönt további sorsáról. Az immunrendszert is erősítő fokozott magnézium, kalcium és C-vitamin bevitel a játékosoknak a meccseken és edzéseken történő fokozott terhelés miatt eddig is erősen javasolt volt.

– Most mindenki egészsége a legfontosabb. A következő hetekben, hacsak nem szüntetik meg a veszélyhelyzetet és folytatódhat a bajnokság, otthoni edzésmunkát kell végeznünk. Az egyéni edzésterveket és a hozzájuk szükséges felszereléseket egyesével kell majd átvennünk a csarnokban. Nem utazom haza a Vajdaságba, hiszen ott is karantén várna rám. Ezért Gyöngyösön maradunk a barátnőmmel, és a következő napokban a lehető legkevesebbet próbálunk kimozdulni – közölte a jobbszélső.