Utánpótlás: újabb tornagyőzelem
| Kategória: Híreink

Szentesi tornagyőzelemmel hangolt a régióbajnoki küzdelemre a Gyöngyös Kézilabda Klub második számú U12-es csapata, míg U14-eseink ezüstéremmel térhettek haza a tornáról. Közben a B. Braun Gyöngyös juniorjai a listavezetőt fogadták a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

A PLER Budapest gárdáját fogadta a Dr. Fejes András Sportcsarnokban a B. Braun Gyöngyös U23-as csapata. Együttesünk végig teljes erőbedobással küzdött az NB II. Északi csoportjának listavezetője ellen, de végül tíz góllal alulmaradt a küzdelemben, így nem tudta gyarapítani pontjainak számát. Mátyási-Kőrösi Fruzsina, U23-as csapatunk edzője így értékelte a mérkőzést:

– Végig harcoltunk, küzdöttünk, de sajnos nem tudtuk felvenni a ritmust az ellenfelünkkel, amely mind védekezésben, mind támadásban felülmúlt bennünket. Hiányzott az összhang és az egyéni jó teljesítmények is elmaradtak a várttól. Készülünk tovább a következő mérkőzéseinkre, hogy azokon jobb teljesítménnyel, győztesen hagyjuk el a pályát.

A juniorok legközelebb vasárnap lépnek pályára, ötödik helyen álló együttesünk március 20-án a kilencedik helyezett Dunaharasztihoz látogat.
A Gyermekbajnokságban második számú U12-es csapatunk számára megkezdődött a küzdelem a Sterbinszky Amália régió bajnoki címéért, az első, Túrkevén rendezett fordulóban a mieink két mérkőzésen két győzelmet arattak, így az első forduló után vezetik a tabellát. A következő fordulót április 9-én, Pásztón rendezik, ahol a Hatvannal és a Palóc Pumákkal kell megmérkőznie Kismárton Ádám és Danyi Bence legénységének.

Ugyanez a csapat március 13-án és 14-én Szentesen a Kiss Bálint tornán vett részt, ahol valamennyi ellenfelét legyőzve az első helyet szerezte meg az U11-esek mezőnyében, ráadásul a gyöngyösi Gulyás Máté a torna gólkirályi címét is kiérdemelte korosztályában. A Gyöngyösi Kézilabda Klub az U14-es korosztályban is képviseltette magát, a Pápa János vezette alakulat szintén remekül szerepelt, és végül ezüstéremmel térhetett haza. U14-es csapatunk játékosát, Jaros Olivért a torna legjobb mezőnyjátékosának választották.

01 up0317 1

A gyöngyösi különítmény Szentesen.

Az elmúlt hétvégén a legkisebbek is pályára léptek, az U8-as szivacskézilabdás korosztály számára Gyöngyössolymoson rendeztek fordulót, ahol a Gyöngyösi Kézilabda Klub kötelékébe tartozó csapatok a Palóc Pumákkal kiegészülve küzdöttek egymással.

01 up0317 2

A legkisebbek gyakran a leglekesebbek.

Ami a következő napok programját illeti, NB I-es ifjúsági csapatunkat pénteken hazai környezetben láthatjuk játszani, a gyöngyösi fiatalok pénteken 16:00 órától a NEKA II. csapatát fogadják a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

Férfi kézilabda NB II. Észak, 15. forduló

B. Braun Gyöngyös U23 – PLER-Budapest U23 23-33 (13-19)
Dr. Fejes András Sportcsarnok
V.: Nyitrai, Panyi

B. Braun Gyöngyös U23: Istvanovszki – MOLNÁR M. 5 (2), Rutka B. 4, Fazekas Á., Varga B. 4, Vad Zs., Kiss M. Cserék: VAS B. 2, BODNÁR B 5, Temesvári M., Unger B. 2, MÁK R. 1, Tóth G., Droblyen D. Edző:Mátyási-Kőrösi Fruzsina.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/1.

Gyermekbajnokság, U12, Sterbinszky Amália régió bajnoka

Pásztói KC – Gyöngyösi KK II. 9-38
Gyöngyösi KK II.: Szucsik Benedek 7, Mátyás Balázs 1, Mátra Gergely 3, Sisa Rajmond 5, Portik Dobos Szabolcs 2, Gulyás Máté 6, Csépány Soma 3, Nagy Attila 4, Kecskés Barnabás 3, Kobzi Bálint 3, Puruczki Dominik 1.

Gyöngyösi KK II. – Egri SISE 26-12
Gyöngyösi KK II.: Szucsik Benedek 4, Mátyás Balázs 2, Sisa Rajmond 6, Portik Dobos Szabolcs 3, Gulyás Máté 6, Csépány Soma 1, Kecskés Barnabás 1, Kobzi Bálint 2, Puruczki Dominik 1. 

Kapusok: Prezeszki Olivér, Pánczél Kevin.
Edzők: Kismárton Ádám, Danyi Bence.