Ünnepi hangulatban megyünk a Balatonhoz
| Kategória: Híreink

Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Tóth Mihály.

Születésnap-cunami sodor végig a HE-DO B. Braun Gyöngyös kézilabdacsapatán a héten. Tóth Mihály, Lubomir Duris, Ubornyák Dávid és Konkoly Csaba is a héten ünnepelt vagy ünnepel. A friss igazolás, Hegedüs Márk jövő héten lesz 27 éves.

– Kétségtelenül ünnepi hangulatban telik a hét. A sok születésnap miatt igazán jó kedélyű mindenki a csapat háza táján, így vidáman készülünk az új szezon első idegenbeli fellépésére a Balatonfüred ellen. Önbizalmunkat növeli az első fordulóban az Orosháza ellen aratott magabiztos sikerünk is. Kicsit féltem a nyitómeccs előtt, nehogy nagy meglepetést okozzon az újonc. Szerencsére alaptalan volt ez a kis szorongás – mondta a hét elején a 27. életévét betöltő Tóth Mihály.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös kapusa elmondta, hogy igazán jól telt a keddje. Reggeltől estig sok gratuláló üzenetet kapott, majd a délutáni edzés után – ami már hagyomány a mátrai gárdánál – születésnapos játékosként egy kis étellel vendégelte meg csapattársait. Tóth Misi házi kolbászt és szalonnát vitt a csarnokba, hogy a kimerítő tréning után mindenkinek jussok elég kalória.

Az előző szezonban Füreden 27-24-es vereséget szenvedett a félidőben még egy góllal vezető Gyöngyös. Lámpalázuk tehát bizonyosan nem lesz a Farkasoknak.

– Az első fordulókban lehetőleg minél több pontot szeretnénk összegyűjteni. Háromesélyesnek tartom a találkozót, a nagyobb összeszokottság ezúttal a mi oldalunkon áll. A szülinapos hetet a balatoni gárda felett aratott győzelmünk koronázná meg. Reméljük, hogy az előző szezonhoz hasonlóan idén is sok szurkolónk kísér el minket idegenbe. Az első hazai meccsünkön szép számú közönség előtt játszottuk, most is ők voltak a nyolcadik ember a pályán – mondta Tóth Mihály.

Gödör Bence személyében új kapus érkezett a nyáron a HE-DO B. Braun Gyöngyöshöz, így a poszton már három remek képességű játékost vethet be Konkoly Csaba vezetőedző.

– Egy csapat vagyunk, akik közös célért küzdenek, így semmilyen szakmai féltékenység nincs köztünk. Az Orosháza ellen kicsit gyengébben ment a védés, és örömmel töltött el, hogy Bence a gárda újoncaként jól szállt be a meccsbe, és fontos hárításokkal járult hozzá a győzelemhez – mondta Tóth Mihály.