Újra hazai pályán a farkasok
| Kategória: Híreink

Az Eger látogat szombaton a Dr. Fejes András Sportcsarnokba, ahol a szomszédvári rivális ellen ötödik győzelmét szerezheti meg a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. A találkozó jegybevételét a Magyar Rákellenes Liga számára ajánljuk fel.

A szezon első szomszédvári rangadójára kerül sor szombaton a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, ahol az SBS Eger lesz a HE-DO B. Braun Gyöngyös ellenfele. A mieink kiváló formában kezdték a szezont, eddigi öt mérkőzésükből négyet megnyertek, csupán Balatonfüreden nem sikerült pontot szerezniük Konkoly Csaba vezetőedző tanítványainak. Az Eger gyengébben kapta el a rajtot, hat mérkőzésükből kettőt nyertek meg és egy döntetlent értek el, igaz, ellenfeleik között volt a Telekom Veszprém csapata is.

– Az Egernek nincs veszítenivalója, ami veszélyes ellenféllé teszi őket – mondta Konkoly Csaba. – Mi arra készülünk, hogy az eddig mutatott erős csapatmunkával, a nyáron az Eger ellen játszott két edzőmérkőzés tapasztalataival felvértezve itthon tartjuk majd a két pontot – fogalmazott a vezetőedző.

A mieink helyzetét nehezíti, hogy Mitar Markez nem léphet majd pályára a rangadón, a legutóbbi, Dabas elleni mérkőzésünkön kék lappal kiállított átlövőnk és a hasonlóan büntetett dabasi Lepsényi Sándor ügyét ugyanis még nem vizsgálta ki a Magyar Kézilabda Szövetség, addig pedig az érintett játékosok nem játszhatnak bajnoki mérkőzést.

Farkasainknak így különösen nagy szükségük lesz fantasztikus szurkolótáboruk biztatására, és egy jótékonysági kezdeményezés miatt sem mindegy, mennyien váltanak jegyet a szombati derbire. A Gyöngyösi Kézilabda Klub 2017 óta évben egy októberi mérkőzés jegybevételét ajánlja fel a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi szervezete számára, és idén az Eger elleni találkozó jegybevételével segítjük a szervezet munkáját. A liga tagjai átadják majd a remény rózsaszín szalagját szurkolóinknak, így is felhívva a figyelmet a rák elleni küzdelem hónapjára.

A gyöngyösi szurkolók szombaton hármas rangadót láthatnak az Eger ellen, 14 órától ugyanis serdülőink, majd 16 órától ifjúsági csapatunk lép pályára a megyei rivális ellen. Vasárnap sem maradunk kézilabda nélkül, 17 órától U23-as csapatunk első győzelméért lép majd pályára az NB II.-es bajnokságban a Hajdúböszörmény ellen.

K&H férfi kézilabda liga, 6. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – SBS-Eger
2019. október 12. szombat, 18:00
Dr. Fejes András Sportcsarnok
V.: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Előtte:
14:00: HE-DO B. Braun Gyöngyös – SBS-Eger (serdülő I. osztály)
16:00: HE-DO B. Braun Gyöngyös – SBS-Eger (ifjúsági I. osztály)

Férfi kézilabda NB II., Észak-kelet, 5. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös U23 – Hajdúböszörményi TE
2019. október 13. vasárnap, 17:00
Dr. Fejes András Sportcsarnok
V.: Pauló Tamás, Tímár Péter