A végéhez közelednek az utánpótlás-bajnokságok, az elmúlt hétvégén két újabb csapatunk számára zárult le az alapszakasz, a következő hétvégén pedig az U14-esek és az U10-esek számára már a rájátszást rendezik.

Az elmúlt hétvégén U10-es és U9-es csapatunk is lejátszotta utolsó meccseit az Erima Gyermekbajnokság alapszakaszában. A nagyobb tét az idősebbek vállára nehezedett, Kismárton Ádám csapatának ugyanis két pontra még szüksége volt ahhoz, hogy biztosítsa helyét a legjobb nyolc között, és így részt vehessen a rájátszásban. A fiatalok magabiztosan teljesítették a célokat, hiszen az FTC Faházában rendezett forduló valamennyi mérkőzését megnyerték. Ez összesen négy meccset jelentett, hiszen a mieink mellett az FTC és a Várpalota részvétel rendezett hétvégi tornán egy korábbi fordulót is bepótoltak, így a csapatok kétszer-kétszer mérkőztek meg egymással. A mieink tehát valamennyi találkozójukat megnyerték, így pedig az alapszakasz hetedik helyén végeztek, vagyis az 5-8. helyért zajló rájátszásban lesznek majd érdekeltek. Kismárton Ádám ott is jó szereplést vár tanítványaitól.

 Nagyon boldog vagyok, hogy idén összejött a rájátszás, hiszen ez tavaly nem sikerült. Azoknak a csapatoknak, amelyek tavaly elütöttek minket a playofftól, az alapszakaszban egyszer már sikerült visszavágnunk, és a sors úgy hozta, hogy a rájátszásban is velük mérkőzünk majd meg. Bízom benne, hogy ismét mi kerülünk ki győztesen a csatákból, és így megszerezhetjük az ötödik helyet a végelszámolásban – fogalmazott U10-es csapatunk edzője.

A rájátszást már a következő hétvégén lebonyolítják ebben a korcsoportban, az U10-esek és a Pápa János vezette U14-esek – akiknek egy héttel ezelőtt zárult az alapszakasz – együtt utaznak majd a fővárosba, és mindkét együttesünk az ötödik helyért küzd majd. Az U10-eseknek a Szentes, az Orosháza és a Debrecen, az U14-eseknek pedig a Nemzeti Kézilabda Akadémia, az Éles Kézilabda Iskola valamint a Debrecen lesz az ellenfele a rájátszásban.

labda3

Ugyancsak az 5-8. helyért verseng majd U9-es csapatunk, amelynek egy héttel később rendezik a rájátszást szintén Budapesten. Temesvári Martin együttese a legutóbbi hétvégén tét nélkül lépett pályára az alapszakasz utolsó fordulójában, hiszen az már korábban eldőlt, hogy bármi történik is az utolsó hétvégén, mindenképpen az ötödik helyen zárja az alapszakaszt. A mieink végül az Óbuda felett aratott győzelem mellett az Élestől és a Veszprémtől elszenvedett vereséggel zárták a hétvégét, de már a playoffra koncentrálnak.

 Vegyes érzésekkel zártuk ezt a fordulót, sikerülhetett volna jobban is, főleg a tabellán mögöttünk végzett Veszprém elleni vereséget sajnálom. A legfontosabb feladatunk most, hogy felkészüljünk a rájátszásra, és a végelszámolásban is meg tudjuk őrizni ötödik helyünket.

Még egy utánpótlás-esemény zajlott az elmúlt hétvégén a Gyöngyösi Kézilabda Klub háza táján, Nagyrédén ugyanis immár második alkalommal rendeztünk regionális bajnokságot 2004-es születésű szivacskézilabda-csapatainknak. Mivel ebben a korosztályban a legfontosabb, hogy a gyerekek hozzászokjanak a versenyrendszerhez, és minél jobban elsajátítsák a kézilabda szabályait, az eredményeket nem számolják. A legfontosabb tehát, hogy jó hangulatban zajlott a torna, amelyen még több fiatalt tudtunk elkötelezni a kézilabdázás és a sportos életmód mellett.

Erima Gyermekbajnokság, U10, Budapest
FTC – Gyöngyösi KK 8‑18 (7‑14)
Várpalotai Bányász SK – Gyöngyösi KK 10‑20 (6‑15)
Gyöngyösi KK – Várpalotai Bányász SK 19‑15 (12‑7)
Gyöngyösi KK – FTC 15‑11 (9‑8)

Erima Gyermekbajnokság, U9, Veszprém
Gyöngyösi KK – Diákok Egészségéért Veszprém Megye Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány 19‑21 (13‑13)
Gyöngyösi KK – Éles Kézilabda Iskola SE 15‑20 (12‑13)
Gyöngyösi KK – Óbudai Kézilabda Sportiskola 20‑12 (11‑7)