Újabb érkezők a keretben
| Kategória: Híreink

Fiatal tehetségeket igazol a B. Braun Gyöngyös. Tóth Ádám, Munkácsi Robin és Koncz András a PLER Budapest csapatától érkezik a gyöngyösi klubhoz, ahol az NB II-ben indítandó fiókcsapat mellett az első osztályú együttesben is számítanak a munkájukra.

Mindhárom játékos junior korú, Tóth Ádám és Koncz András 1995-ben, Munkácsi Robin pedig 1994-ben született. Mindhárman kettős szerepet töltöttek be a PLER-nél, a junior és az NB I/B-s csapatban egyaránt számítottak rájuk. Hasonló feladat vár rájuk Gyöngyösön is, miután ugyanis az NB I-es kluboknak kötelező lesz második számú csapatot üzemeltetniük, a fiatalokra az NB II-ben induló fiókcsapatban is fontos szerep vár majd, miközben az élvonalbeli együttesben is számítanak rájuk.

– Szeretnénk elkerülni, hogy a következő szezont is nyolc emberrel kelljen befejeznünk, ezért olyan utánpótláskorú játékosokat kerestünk, akik a felnőtt csapatban is bevethetők. A három fiatal nagy tehetség, így mindkét együttesnek hasznára válhatnak majd – mondta Kotormán Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub szakosztály-igazgatója.

A legfontosabb feladat azonban a juniorokra épülő második számú csapatban vár majd a fiatalokra, hiszen az együttes célja az NBI/B-be való feljutás lesz.
Tóth Ádám, Munkácsi Robin és Koncz András érkezésével majdnem teljes a B. Braun Gyöngyös 2014/2015-ös kerete. Mint arról a klub hivatalos oldala is hírt adott, Marczinkó Máté, Bakos György és Nagy Bence ugyancsak a PLER-től érkezik Gyöngyösre, ahol elsősorban a belső posztokat szeretnék megerősíteni, miközben a folyamatosság biztosítása érdekében a jelenlegi keret gerincét is együtt kívánják tartani. A klub ezért három élő szerződéssel rendelkező játékosa – Iváncsik Ádám, Szalafai Gábor és Debreczeni Dávid – mellett továbbra is számít Hudák Henrikre, Sándor Ákosra, Tamási Zsoltra, Koller Tamásra, Varsandán Milánra és Frey Tamásra is – ők mindannyian meghosszabbították szerződésüket a B. Braun Gyöngyössel. Ugyancsak a keret tagja marad jövőre Hajdu Gábor, miközben egy balkezes játékost még igazolni szeretnének – mondta Kotormán Attila.

– Terveink között szerepel egy balkezes játékos szerződtetése, akár átlövő, akár szélső pozícióban, de ha nem találunk alkalmas jelöltet, a jelenlegi kerettel is neki tudunk vágni az újabb bajnoki szezonnak. A célunk, hogy jövőre még ütőképesebb csapatunk legyen, ezt szerintem el tudjuk érni.

Közben a távozók névsora is véglegessé vált, összesen négyen búcsúznak a csapattól: Szöllősi Ádám, Bakos Dávid, Mekaru Atsushi és Holló Balázs köszönt el az évzáró összejövetelen a B. Braun Gyöngyöstől, miután a klub vezetése megköszönte eddigi munkájukat, és sok sikert kívánt nekik pályafutásuk folytatásához.

gykk logo web