Újabb vereség a Mezőkövesdtől
| Kategória: Híreink

Nem sikerült visszavágnia a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának, amely az idegenbeli találkozó után a hazai meccset is elveszítette a Mezőkövesddel szemben a Ligakupában.

Jól kezdtük a mérkőzést, a mezőkövesdiek első találatára Dávid József és Varsandán Milán révén rögtön kettővel válaszoltunk, amivel magunkhoz ragadtuk a vezetést (2-1). Az első öt percben Krivokapics és Gábori is eredményes volt, és 5-2-re megléptünk ellenfelünktől, amely időt kért. A taktikai szünet után egy rontott hetesünk ellenére is zsinórban három gólt szereztünk, és a 12. percben Buzogány Barna remek védéseinek is köszönhetően már 8-2-re vezettünk, ami újabb időkérésre sarkallta a vendégeket. A 18. percben már hét volt ide (10-3), de a mezőkövesdieknek sikerült felzárkózniuk, és a 25. percben már csak három gólt volt meg az előnyünkből (13-10). Konkoly Csaba időt kért, de a félidő végét jelző dudaszóig csak megőriznünk sikerült az előnyünket, növelni nem, így 15-12-es állásnál, háromgólos gyöngyösi vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok.


Csakúgy, mint az első, a második játékrész is mezőkövesdi találattal indult, s a vendégek a folytatásban is jól tartották magukat, sőt a 37. percre egyetlen találatra zárkóztak (18-17). Két Gráf-gól következett, amivel visszaállítottuk a félidei, háromgólos vezetést (20-17), majd eggyel növelni is tudtuk: Buzogány védése és Urbán gólja után 22-18 volt ide. A kapunkban Tóth Mihály váltottta Buzogányt, és fontos védést mutatott be a 47. percben, ám a hazai vezetés így is két gólra olvadt (23-21). A folytatásban volt, hogy csak egy góllal vezettünk, de őriztük az előnyt, és kilenc perccel a vége előtt sikerült visszaállítanunk a háromgólos vezetést (26-23). A végjáték szoros volt, két és fél perccel a lefújás előtt egyenlő volt az állás (27-27), Konkoly Csaba pedig időt kért. A borsodiak az utolsó percben átvették a vezetést, mi pedig nem tudtunk egyenlíteni, így ismét alulmaradtunk a Mezőkövesddel szemben, ezúttal 27-28 arányban.

Férfi Kézilabda Ligakupa, 2. forduló

HE-DO B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC 27-28 (15-12)
Gyöngyös, 390 néző
V.: Horváth, Marton

GYÖNGYÖS: Buzogány, Tóth M. (kapusok) – Forgács, Urbán 3, Németh, Jaros, Sipeki 1, Varsandán 3, Dávid J. 2, Gábori 4, Vilovszki 2, Gerdán, Krivokapics 5, Gráf 6 (3), István 1. Edző: Konkoly Csaba.

MEZŐKÖVESD: Pelyhe, Pásztor (kapusok) – Jancsó 6 (1), Kovács 4, Jóga 7, Horváth 3, Gulácsi, Zelei 2, Dávid M. 1, Menyhárt 5. Edző: Buday Dániel.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1.

Értékelések:

Buday Dániel: – Tíz játékossal érkeztünk, így gyakorlatilag csere nélkül játszottuk végig a meccset. Hullámhegyek és hullámvölgyek követték egymást, de minden gratulációt megérdemel a csapat, büszke vagyok rájuk.

Jóga Norbert: – Mi se gondoltunk, hogy ez lehet a vége, de a végére nagyon összeálltunk, és nagyot küzdöttünk.

Konkoly Csaba: – Nagyon csalódott vagyok, nem azt az arcunkat mutattuk, ami eddig jellemzett bennünket. Valami most hiányzik, keressük az okokat. Hiányzik a sebesség és a jó kapusteljesítmény is hiányzott a végén. Jól kezdtük, rosszul folytattuk. Megpróbáljuk összerázni a csapatot.

Gábori Máté: – Dekoncentráltak voltunk, és a motiváció is hiányzott főleg a második félidőben. Nem tudom, mi történt a csapattal, de nagyon sokat hibáztunk. Megpróbáljuk ezeket a hibákat kijavítani, és ennél sokkal jobb arcunkat mutatni a közeljövőben.

A csoport állása: 1. Mezőkövesd 4 meccs/8 pont, 2. Gyöngyös 4/4, 3. Eger 4/4, 4. Szigetszentmiklós 4/0.