Újabb két pont
| Kategória: Híreink

Megszerezte második tavaszi győzelmét a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely ezúttal Budakalászon diadalmaskodott az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzésen.

A Budakalász ellen játszotta következő bajnoki mérkőzését a farkasfalka, a találkozó a K&H Liga eddigi eredményeit tekintve komoly összecsapásnak ígérkezett. Ezt az első percek abszolút alá is támasztották, nagyjából kilenc perc alatt öt kiállítást osztottak ki a játékvezetők. Támadásban Ubornyák Dávid jeleskedett, fontos gólokat jegyzett. Annak ellenére, hogy a találkozó kiegyenlített volt, rendre nekünk sikerült egy-két góllal ellépnünk. Egészen az első játékrész végéig domináltunk, amikor fordulatot vett a játék. Előbb 11-11-re egyenlítettek a hazaiak, majd 13-11-nél ők kerültek a mérkőzésen először nagyobb lépéselőnybe. A hátrányból a lefújásig egy gólt faragtunk le, így 13-12-es eredménnyel vonultak az öltözőbe a felek.

A második felidő eleje számunkra nem az elképzeltek szerint alakult, a budakalásziak 15-12-re növelték előnyüket. A 40. percben emberelőnybe kerültünk, amelyet kihasználva lépésről lépésre közeledtünk a hazaiakhoz. Urbán Egon találatával a 43. percben 17-17-re egyenlítettünk, majd Mirko Herceg lövésével a vezetést is újra magunkhoz ragadtuk. Megnyugodni azonban továbbra sem tudtunk, ugyanis az összecsapás utolsó tíz perce ismét azonos állásról indult. Az 58. percben Ubornyák és Herceg góljaival kettő volt az előnyünk. Némi izgalommal a végére, de 24-25-re diadalmaskodtunk a Pest megyeiek felett, és hazahoztuk magunkkal a két pontot.

K&H férfi kézilabda liga, 17. forduló
Budakalászi Kézilabda Zrt. – HE-DO B. Braun Gyöngyös 24-25 (13-12)
V.: Bócz László, Wiedemann Viktor

Budakalász: Váczi, Boros, (kapusok) Tyiskov, Koncz 2, Nagy, Radnic 1, Fórizs, Prokop 2, Vrhovina, Kiss, Holpert 5, Varjú 1, Rotim 3, Ceranic, Perisic 10, Dávid. Edző: Csoknyai István.

Gyöngyös: Merkovszki, Tóth, (kapusok) Urbán 1, Németh 2, Varga, Papp, Ubornyák 7, Hegedüs 1, Gábori 1, Duris 1, Vilovski 2, Rosta, Gerdán, Herceg 2, Gráf 2, Markez 6. Edző

Hétméteresek: 3/5 illetve 2/2
Kiállítások: 14, ill. 12 perc