Együttműködési megállapodást kötött egymással a Gyöngyösi Kézilabda Klub és a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium. Az erről szóló szerződést egy mozgalmas beiskolázási délutánon írták alá a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

Mozdulj ránk! címmel tartott mozgalmas beiskolázási sportdélutánt a Gyöngyösi Kézilabda Klub, a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I-es férfi kézilabdacsapat és a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium október 17-én a gyöngyösi Dr. Fejes András Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban. A rendezvény díszvendége a 179-szeres magyar válogatott Harsányi Gergely volt, s a délután során a számos program és bemutató mellett a klub és az oktatási intézmény közötti együttműködési megállapodást is aláírták.

– A Gyöngyösi Kézilabda Klub az egyesület hosszútávú utánpótlás-fejlesztési programjának részeként írta alá a megállapodást a Deák gimnáziummal – mondta Rosta István utánpótlás-igazgató. – Klubunk vállalja, hogy az iskola tanulói körében népszerűsíti a kézilabdázást, részt fogunk venni a gimnázium által szervezett általános iskoláknak tartandó bemutató napokon, és segítséget nyújtunk a felvételi előtt álló tanulóknak a gimnázium megismertetésében.

A megállapodás részeként a Deák Ferenc Gimnázium vállalja, hogy támogatja és segíti jelenlegi és leendő kézilabdás tanulóik sportolását az edzéseken és a kézilabda mérkőzéseken való részvételük megteremtésével. Az iskola folyamatos tájékoztatást ad kézilabdás tanulóik tanulmányi helyzetéről a Gyöngyösi Kézilabda Klubnak, hogy a sportolás még véletlenül se menjen a tanulás rovására.

A klub és a gimnázium egymást népszerűsítő programsorozatának első felvonása volt a Dr. Fejes András Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban rendezett beiskolázási sportdélután, amelyen a Liga Kupa címvédő, jelenleg a bajnoki tabella harmadik helyén szereplő HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata is részt vett.