Újabb bravúr itthon
| Kategória: Híreink

Második hazai mérkőzésén is magabiztos győzelmet aratott a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. Farkasaink ezúttal a nagy rivális Ferencváros együttesét múlták felül három góllal.

A legutóbb idegenben elszenvedett Csurgó elleni vereség után ezúttal hazai pályán, az egyik legnagyobb rivális együttes, az FTC ellen szerepeltek farkasaink. A mérkőzés első perceiben a fővárosiak vették magukhoz az irányítást, a 7.percben 2-4-re vezettek. Ezt azonban nem hagyta szó nélkül a falka, 10-8-ra fordították a találkozó állását. A vendégek vezetőedzője az első félidő hajrájában magához hívta tanítványait, ugyanis magabiztosan tartottuk előnyünket, amely ekkor háromgólos volt. Ezt követően több technikai hiba csúszott játékunkba, de hátul Aleksandar Tomic biztosításával, elöl pedig Vasic Marko vezényletével a félidőre 17-12-re alakítottuk az eredményt.

A második játékrészt Mitar Markez indította két találatával, amelyet egy közel hétperces gólcsend követett részünkről. A vendégoldalon is akadtak ekkor hibák, így előnyünk továbbra is kitartott. A 39. percben 19-17-re, ismét két gólra zárkózott a Ferencváros, ám nem ez nem tartott sokáig, hiszen a 43. percben újra ötre nőtt a különbség, 23-18-ra vezettek farkasaink. A küzdeni akarással nem volt probléma, ha elöl pontatlanság adódott, akkor védekezésben minden esetben javított a falka. Az összecsapás egészében mi domináltunk, így végül 26-23-ra diadalmaskodtunk a rivális FTC ellen, itthon tartva ezzel a két pontot.

K&H férfi kézilabda liga, 3. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – FTC 26-23 (17-12)
Dr. Fejes András Sportcsarnok, 950 néző
V.: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Tomic, (kapusok) Vasic 6, Urbán 1, Nkousa, Ubornyák 1, Varsandán 4, Hegedüs 3, Duris 2, Vilovski 1, Gerdán, Papp, Hamidovic 3, Gráf, Markez 5. Edző: Konkoly Csaba

Ferencváros: Győri 1, Zernovic, (kapusok) Turák, Bognár 3, Füzi 3, Nagy 4, Ónódi Jánoskúti 3, Imre 2, Pordán, Debreczeni, Andelic 2, Bohács, Prainer, Mikita 1, Bujdosó 2, Kovacsics 2. Edző: Horváth Attila

Hétméteresek: 3/4, ill. 0/3.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Értékelések: