Konkoly Csaba vezetőedző a Gyöngyösi Kézilabda Klub nevében videós bejelentkezésben hirdette ki a HE-DO B. Braun Gyöngyös 2020/2021-es keretét csütörtökön. Ubornyák Dávid irányító nagy eredménynek tartja a farkasfalka együtt maradását és már szívesen esne be fáradtan ágyába egy edzésekkel teli nap után.


– Nagy örömmel tölt el, hogy a következő szezonnak szinte ugyanazzal a csapattal vágunk neki. Egy kicsit nyilvánvalóan meg kell majd újulnia a csapatjátéknak, de alapjában véve már nagyon jól ismerjük egymás gondolatát, ami mindig elengedhetetlen feltétele egy sikeres szezonnak. A finomra hangolások mellett a csapathoz frissen igazolt Halász Levente balátlövő beépítése is könnyen fog menni – vélekedett Ubornyák Dávid.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös magyar válogatott irányítója azt is elárulta, hogy Halász Levente jó pár évvel ezelőtt edzéseket tartott neki Várpalotán.

– Ekkor még általános iskolás voltam, Levente pedig akkor éppen a másodosztályban vitézkedő Várpalota kézilabdázója volt, aki egy-két edzést tartott a kisiskolásoknak is. Később ellenfélként találkoztam vele a kézilabdapályákon és egy igen gólerős játékost ismertem meg benne – mesélte Dávid.

A Gyöngyössel ellentétben több riválisnál is nagy a jövés-menés, van olyan csapat, ahol szinte az egész gárda kicserélődik a következő szezonra.

– Az ilyen csapatokat sem szabad majd félvállról vennünk, hiszen két éve hasonló átalakuláson mentünk keresztül és rögtön az első fordulóban nagy különbséggel győztük le a Komló gárdáját, majd később oda-vissza vertük a Tatabányát. Ettől függetlenül azt mondom, hogy különösen a jelenlegi helyzetben, sokkal nagyobb előnye van annak a csapatnak, amelynek tagjai már évek óta együtt játszanak – magyarázta az irányító.

Konkoly Csaba videóüzenetében azt is megemlítette, hogy véleménye szerint a karantén az addig remek formában játszó Ubornyák Dávidot érintette legrosszabbul.

– Lubomir Duris sajnálatos sérülése után jóval nagyobb feladat hárult rám a csapaton belül, és valóban egyre jobban ment a játék és a góllövés. A Balatonfüred elleni hazai-, és a Csurgó elleni idegenbeli mérkőzések különösen szép emlékként maradnak meg bennem az előző szezonból. Nagyon élveztem a pályán eltöltött sok játékidőt, de a vírus sajnos közbeszólt. Nem bánkódom ezen, próbálok fejben minél jobban felkészülni a következő szezonra, mert ha összejön az EHF-kupában való indulás, minden eddiginél hosszabb és keményebb menetelés vár ránk – mondta Dávid.

A fiatal irányító nagyon várja már a közös edzések újraindulását, fejben már nagyon frissnek érzi magát, ám a kényszerű pihenő miatt a legkeményebb otthoni edzések ellenére is kopik a játékosok sebessége és labdaérzéke. Ez természetesen hamar vissza fog jönni, és Dávid már alig várja, hogy egy edzésekkel teli nap után este fáradtan essen be az ágyába.