Ubornyák Dávid: Füred után, Füred előtt
| Kategória: Híreink

Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján? Aki ezen a héten jelent: Ubornyák Dávid.

– Ezen a héten nincsenek közös edzések, mindenki egyénileg készül otthon futással és kondizással az augusztus 17-én folytatódó felkészülési időszakra. Bár sok edzés elmaradt a koronavírus-járvány miatt, de éppen a hosszú kényszerszünet miatt is szükséges volt beiktatni ezt a lazább hetet, hogy kicsit elszakadjunk a kézilabdától – mondta Ubornyák Dávid.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös magyar válogatott irányítójának és társainak a szabadság alatt gondolkodni is van idejük azon, hogy a farkasok miért kaptak ki viszonylag simán utolsó két felkészülési meccsükön a Balatonfüred és a Veszprém otthonában.

– Mondanom sem kell, hogy egyik mérkőzés sem az elképzelésünk szerint alakult. A Balatonfüred ellen fáradtan, sok edzéssel és barátságos meccsel a hátunk mögött érkeztünk a játékba, és már a találkozó elején nagy előnyt adtunk nekik, amivel a mérkőzés végéig élni tudtak. A Veszprém ellen már jobban pörögtünk, a támadójátékunk jóval erőteljesebb volt, és sikerült 30 gólt dobnunk Európa egyik legjobb csapatának. Sajnos sokat is kaptunk tőlük, de nehezen találtuk a lövőikkel és a beállósaikkal szembeni egyszerre működő hatékony fellépést – magyarázta Dávid.

Az irányító azt is elmondta, hogy jövő héten hazai pályán szintén a Balatonfüreddel szemben a farkasok egészen más arcukat mutatják majd a pályán. Frissebbek és harapósabbak lesznek, hiszen vészesen közeledik a Butel Skopje elleni Európa Liga találkozó, amire csúcsformába szeretnének lendülni a sárga-feketék.

– Nagyon örültem, hogy a vírus miatti nehéz helyzet ellenére a csapat el tudott indulni az Európa Ligában. Ahogy közeledik a mérkőzés időpontja, egyre jobban várjuk, hogy éles meccsen egy külföldi csapattal szemben is meg tudjuk mutatni tudásunkat. A következő felkészülési meccseinken már egyértelműen a Skopjére készülünk, hiszen az oda-, és visszavágó között nem sok időnk lesz a gyakorlásra, így a következő hetekben kell finomra hangolni a támadójátékunkat és a védekezésünket. A két új kapusunk szerencsére hamar megtalálta a közös hangot a védőinkkel, így nem kell attól tartani, hogy fontos pillanatokban nem értik majd meg egymást – mondta a fiatal irányító.