A HE-DO B. Braun Gyöngyös irányítója, Ubornyák Dávid a magyar válogatott csapatkapitányaként vett részt a spanyolországi U21-es világbajnokságon, ahol a mieink a 15. helyet szerezték meg. Irányítónk csalódott az eredmény miatt, és már a gyöngyösi munkára koncentrál.

A 15. helyen zárta a Spanyolországban rendezett U21-es világbajnokságot a magyar férfi junior kézilabda-válogatott. A mieink nehéz csoportba kerültek, ahol Bahrein és Koszovó legyőzése után Horvátországgal, Portugáliával és Brazíliával szemben is alulmaradtak, így csoportnegyedikként Dániával kerültek szembe a nyolcaddöntőben. Ubornyák Dávidéknak kis híján összejött a bravúr a dánok ellen, ám végül egy góllal alulmaradtak, így csak a 15. helyért játszhattak, amit Dél-Korea válogatottjának legyőzésével szereztek meg. Ubornyák Dávid valamennyi mérkőzésen pályára lépett, és összesen féltucat találattal járult hozzá a válogatott teljesítményéhez.

– Az eredménnyel nem vagyunk elégedettek, ezt az egész csapat nevében mondhatom. Nagyon sok múlt a dánok elleni meccsen, ahol végig kiélezett küzdelemben kaptunk ki egy góllal – mondta Ubornyák Dávid, aki csapatkapitányként vezette a magyar válogatottat a spanyolországi vb-n. – Nagyon furcsa érzés volt, hiszen sosem voltam még csapatkapitány, de megtisztelő, hogy a társaim engem választottak. Már régóta együtt van ez a társaság, a csapat tagjai között jó barátság alakult ki, jó volt együtt játszani, de az eredmény miatt csalódottak vagyunk – fogalmazott fiatal irányítónk, aki a jövő héten csatlakozik a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatához. – Nagyon várom már a gyöngyösi munkát, egy kis pihenő után újult erővel szeretnék belekezdeni a szezonba, és szeretnék megismerkedni az új csapattársakkal is.

Ubornyák Dávid egyedül Papp Bencével nem találkozhat Gyöngyösön, újonnan igazolt jobbátlövőnk ugyanis az ifjúsági válogatottal az augusztus 6-án kezdődő U19-es világbajnokságra készül, így csak augusztus 18-a után csatlakozik a kerethez.