Megnyerte a Főnix Kupát, hazánk egyik legnagyobb utánpótlás kézilabdatornáját a Gyöngyösi Kézilabda Klub U14-es fiúcsapata, miközben U14-es lánycsapatunkat a Hónap kéziseinek választották a Magyar Kézilabda Szövetségben.

A debreceni Főnix Kupa hazánk egyik legnagyobb kézilabda utánpótlás tornája. Tizenkét helyszínen közel 1500 gyerek mutatta meg tudását az elmúlt hétvégén. A tizenharmadik alkalommal megrendezett tornán 5-5 korosztályban 60 lány- és 55 fiúcsapat lépett pályára a 291 mérkőzés során. Az U14-es fiúk mezőnyében a Gyöngyösi Kézilabda Klub csapata a döntőben a Balmazújváros csapatát legyőzve, veretlenül nyerte meg a tornát megelőzve a Debrecen, a Tatabánya, az FTC, a Balmazújváros és a Kecskemét csapatait. Kiss Dániel és Nagy Hajdú Benjamin együttese a 2018-as bronz, illetve a 2019-es ezüstérem után szerezte meg az aranyérmet a tornán olyan klubok mellett állva a dobogó legfelső fokára mint a Győri ETO KC, a Pick Szeged vagy az FTC. Az ünnepélyes eredményhirdetés során különdíjat vehettek át a döntő legjobb játékosai, így az U14-es fiúdöntőben legjobb teljesítményt nyújtó gyöngyösi Szucsik Barna is. A tornán összesen három gyöngyösi csapat szerepelt. 

A XIII. Főnix Kupa fotói itt találhatók.

A Magyar Kézilabda Szövetség januárban a Gyöngyösi Kézilabda Klub U14-es lánycsapatának ítélte oda a Hónap kézisei címet. A szövetség honlapján Hegedűs Tibor szakfelügyelő így ír a korosztályában az ország legjobb nyolc csapata közé jutott együttesről és edzőjéről, Majzik Henriettáról.

„Majzik Henrietta munkáját most már harmadik éve követem. Nagy hangsúlyt fektet a folyamatos fejlődésére, magas szintű elkötelezettség és belső motiváció jellemzi. Edzésgyakorlatai változatosak, újszerűek, a korosztálynak megfelelő képzési követelményeket tekinti elsődlegesnek. Arra törekszik, hogy az általa nevelt, oktatott sportolók képességei, teljesítményük fokozatosan egyre magasabb szintet érjen el és ezáltal sportágukban minél eredményesebbek legyenek, személyiségük fejlődjön. A 2006-os lányok az FTC, Vác, Kisvárda csapatait megelőzve jutott az ország legjobb nyolc csapata közé. Az edzéseken közel 100%-os a részvétel, ami bizonyítja, hogy a játékosai elkötelezettek a sportág és edzőjük iránt.”

További részletek a Magyar Kézilabda Szövetség oldalán olvashatók.