Gyöngyösön döntőznek az U12-esek
| Kategória: Híreink

Tizenhat csapat verseng a következő hétvégén Gyöngyösön az országos bajnoki címért az Erima U12-es bajnokság döntőjében. A mezőnyt nyolc lány- és nyolc fiú csapat alkotja – köztük a Gyöngyösi Kézilabda Klub fiataljaival, akik épp a gyöngyösi elődöntő második helyének megszerzésével harcolták ki részvételüket az országos döntőben.

U12

U12-es csapatunk ismét hazai pályán játszhat.

Akkor az első helyért vívott csatában a Debrecennel szemben alulmaradtunk, de így is elértük célunkat, a fiatalok ugyanis kiharcolták a szereplés jogát az országos döntőben. Az már csak hab volt a tortán, amikor kiderült, hogy ennek a küzdelemnek is Gyöngyös adhat otthont, így Pápa János tanítványai a hazai pálya minden előnyét élvezhetik majd – reméljük, sokan fognak szorítani a fiataloknak a helyszínen.

A mérkőzések két napon át, három helyszínen zajlanak. A fiú mezőny szombaton kezdi a versengést a Kálváriaparti Általános Iskola tornacsarnokában. A szombati menetrend itt található. A lányok az első napon a Berze Nagy János Gimnázium tornacsarnokában játszanak. A menetrend itt olvasható. A vasárnapi helyosztókat az 1-4. helyért a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban-, míg az 5-8. helyért a Kálváriaparti Iskola csarnokában rendezik.

A következő hétvégén U10-es csapatunk is pályára lép, a 2002-es születésű, Köves Péter által edzett fiatalok Budapesten szerepelnek majd az Erima Gyermekbajnokság országos elődöntőjében. A Nigrinyi Tibor irányította serdülő csapatra pedig az országos döntőben való szereplés vár egy héttel később. A fináléban az ország hat legjobb együttese csap össze egymással. A május 10-12. között tartandó döntő helyszíne egyelőre nem ismert.