U14, U10 – túl a rájátszáson
| Kategória: Híreink

Megkezdődött az Erima Gyermekbajnokság utolsó szakasza, a rájátszás. A Gyöngyösi Kézilabda Klub kiemelt bajnokságban indult csapatai közül valamennyi bejutott a playoffba, az elmúlt hétvégén pedig az U14-es és az U10-es gárdának már szoríthattunk is a fővárosi négyes döntőben.

Ami az U14-esek számára végül hármas döntő lett, miután a Nemzeti Kézilabda Akadémia Alsóörs csapata lemondta a részvételt. A mieink így az 5-8. helyért zajló rájátszásban az Éles Kézilabda Iskola és a Debrecen csapatával mérkőztek meg. Pápa János együttese egy sikeres felkészülési torna után érkezett a négyes döntő budapesti helyszínére, hiszen egy héttel korábban Hajdúnánáson a házigazdák mellett a Balmazújváros és a Berettyóújfalu csapatát legyőzve megszerezte az első helyet, így hangolt a playoffra. Ennek meg is volt az eredménye, az utolsó pillanatban azonban a betegség ismét közbeszólt, és a keret két játékosa is itthon kellett, hogy maradjon. Az első mérkőzést így sikerült megnyerni az Éles ellen, a két komplett sorral felálló Debrecennel szemben azonban már nem bírták a végjátékot a mieink, akik egy szoros, kiélezett mérkőzésen végül egyetlen góllal alulmaradtak. U14-eseink így az alapszakasz eredményéhez képest egy pozíciót javítva a hetedik helyen zárták a bajnokságot, ami jelentős előrelépés a tavalyi esztendőhöz képest, egy évvel ezelőtt ugyanis ugyanez a keret nem jutott be a legjobb nyolc közé, idén azonban sikerült a bravúr. Pápa János edző is elégedetten nyilatkozott a hétvégi teljesítményről.

–Elégedett vagyok a csapattal, mind a két mérkőzésen nagyon jó teljesítményt nyújtottak a fiúk. Sikerült megvalósítani azt a gyors kézilabdát, amit Hajdúnánáson begyakoroltunk. Kicsit sajnálom, hogy a Debrecen ellen a két hiányzó miatt a végére elfáradtunk, de a hetedik hellyel így is elégedettek lehetünk. Gratulálok a csapatnak.

U14 2013-2014

A Gyöngyösi Kézilabda Klub U14-es csapata.

Hasonlóan sikeres évet tudhat maga mögött U10-es csapatunk, amely a mostani összeállításban szeptember óta játszik együtt, és hetedik helyen jutott be a rájátszásba. Az U10-esek négyes döntőjének mezőnye teljes volt, így a mieinkre is három mérkőzés várt. Elsőként az Orosházával nézett szembe Kismárton Ádám edző csapata, amelynek nem sikerült megszereznie a győzelmet, később azonban javított a Szentes ellen. A harmadik találkozón a Debrecennel vívtak ki-ki mérkőzést a mieink, akik bár 6-2-re is vezettek, végül vereséget szenvedtek, így egy győzelem mellett két vereséggel zárták a négyes döntőt, és az összesített tabella nyolcadik helyén zártak. Az edző szerint ez nem rossz eredmény.

– Azt gondolom, az, hogy egy ilyen fiatal csapattal az országos döntőben voltunk, már siker, így nem lehetünk csalódottak, annak ellenére sem, hogy a Debrecen elleni meccs a kezünkben volt. A végére azonban fejben elfáradtak a fiúk, akik életükben először voltak két napon át távol szüleiktől. Büszke vagyok a csapatra, gratulálok a fiúknak.

A kiemelt bajnokságban szereplő másik két csapatunk a következő hétvégén zárja a bajnoki küzdelmeket, az U12-esek akár a bajnoki címet is megszerezhetik, hiszen a második helyről várják a rájátszást, míg az U9-es csapat az 5-8. helyért lesz versenyben. A serdülő döntőt is a következő hétvégén rendezik, május 31. és június 2. között a mieink a Veszprém, a Szeged, a Csurgó, a Balmazújváros és a Békéscsaba együttesével mérkőzik.

Erima Országos Gyermekbajnokság, U14-U13, rájátszás 5-8.
Gyöngyösi KK – Éles Kézilabda Iskola 25-20
Gyöngyösi KK – Debrecen 26-27

Erima Országos Gyermekbajnokság, U10, rájátszás 5-8.
Gyöngyösi KK – Orosháza 12-17
Szentes – Gyöngyösi KK 13-20
Debreceni Sportiskola – Gyöngyösi KK 12-9