Túl az első edzőmeccsen
| Kategória: Híreink

Múlt hét pénteken, zárt kapuk előtt, Tatabányán játszotta szezonbéli első felkészülési mérkőzését a HE-DO B. Braun csapata. Vezetőedzőnk, Bíró Balázs és rutinos beállónk, Hegedűs Márk osztotta meg velünk benyomásait.

Bíró Balázs: „Konkrét céllal érkeztünk a mérkőzésre, az elmúlt két hétben gyakorolt védekezési rendszert szerettem volna gyakorolni éles körülmények között, illetve támadásban a lerohanások alapjait szerettem volna viszontlátni játékban is. Látszanak azok a hibák, amiket mindenképpen ki kell javítanunk, de nagyon pozitív volt a mérkőzés képe, a srácok hozzáállása ugyanolyan volt, mint az elmúlt két hétben a munkához, nagyon pozitív. Természetesen vannak hibáink, de ez a legkevésbé sem érdekelt, ahogyan a végeredmény sem. Ott tartunk, ahol kell. Hétről hétre, mérkőzésről mérkőzésre szeretném, ha jobb formát mutatnánk, és egyre stabilabbak lennénk. Viszont a munka fizikálisan érdemi része még csak most kezdődik majd, úgyhogy az elkövetkező két-három hét a fáradtságról fog szólni. A csapat hangulatáról és hozzáállásáról csak pozitívan tudok beszélni, akár az öltözőben, akár az edzéseken. Semmiféle hiányérzetem nincs, azt gondolom, hogy megtaláltuk az összhangot.”

Hegedüs Márk: „15 perces etapokat játszottunk a Tatabánya ellen, próbálgattuk a különböző összeállításokat, sorokat, mi működik, és min kell még javítani. Nagyrészt a védekezést gyakoroltuk, nem a támadójáték tökéletesítése volt a cél. Látszik, hogy most kezdtük, de az is látszik, hogy van egy nagyon jó alap mind egyénileg, mind csapatszinten, amire a továbbiakban lehet majd építkezni. Az első félidőben volt egy rövidzárlat, akkor került közé 4-5 gól, ami aztán 8-9-re hízott, de a végére innen vissza tudtunk jönni. Én bizakodó vagyok, nagyon extra dolgok is történtek, amire előzetesen nem számítottunk a felkészülés ezen fázisában, szerintem lesz fantázia a csapatban.”

Hazai pályán első alkalommal augusztus 5-én, pénteken, 17 órától láthatjuk majd az „új” farkasfalkát, a Balatonfüred együttesét látjuk majd vendégül. A mérkőzés megtekintése ingyenes, a mérkőzésen bármilyen célú videofelvétel készítése tilos.