Továbbjutás a Magyar Kupában
| Kategória: Híreink

Komoly erőbedobásra késztette a HE-DO B. Braun Gyöngyöst az elszánt és lelkes DEAC a Magyar Kupa harmadik fordulójában. Farkasaink csak az utolsó tíz percben tudták bebiztosítani győzelmüket és ezzel továbbjutásukat a sorozatban.

Ha valaki azt gondolta, könnyű dolgunk lesz az NB I/B-ben szereplő debreceniek ellen a Magyar Kupában, arra a hazai gárda alaposan rácáfolt. A hajdú-bihariak a mérkőzés legelejétől tapadtak az első percben lépéselőnybe került mieinkre, sőt többször meg is fordították az állást, a harmadik percben 2-1-re, a tizedikben pedig 8-7-re vezettek. Bíró Balázs ekkor kért először időt, és a 13. percre 9-10-es vezetést sikerült kidolgoznunk, ám ennek sem örülhettünk sokáig, az első negyedóra végén megint a Debrecennél volt az előny (11-10). A félidő hajrájáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 24. percben a hatodik (!) emberelőnyös helyzetünket kihasználva tudtunk kettővel meglépni (13-15). A folytatásban hárommal is vezettünk (14-17), ám a házigazdák kiegyenlítettek, és döntetlen állásnál jött a szünet.

A második félidő debreceni góllal kezdődött, a mérkőzés képe pedig nem változott: az elszántan és bátran kézilabdázó hazai gárda nem hagyta magát, és öt perccel a játékrész kezdete után is döntetlen volt az állás (20-20). A 41. percben sikerült lépést váltanunk, és kétgólos előnyhöz jutottunk (21-23), amire a hazaiak időkéréssel válaszoltak. Sikerült is egalizálniuk, és az utolsó negyedóra is ikszről indult (24-24). Bartucz két védésének köszönhetően kettővel ismét sikerült meglépnünk (24-26), az 55. percre pedig hatgólosra tudtuk növelni az előnyünket (24-30). A végét jelző sípszóig három gólt sikerült megőriznünk a vezetésből, és végül 33-30-as győzelemmel jutottunk tovább a sorozatban.
A HE-DO B. Braun Gyöngyös október 29-én a Pick Szeged vendégeként lép pályára a K&H ligában.

Férfi kézilabda Magyar Kupa III. forduló
DEAC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 30-33 (17-17)
Debrecen, 200 néző
V.: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor

Debrecen: Pelyhe, Boros (kapusok), Hornyák, Balazs 2, Király, Mórucz, Rédei 1, Kathi 1, Illés 11 (6), Nagy-Menyhárt, Szolnoki, Kiss A. 6, Pethő 2, Dobos 3, Kiss R. 1, István 3. Edző: Medgyessy Sándor.

Gyöngyös: Bartucz, Gyánti (kapusok), Nkousa 2, Halász 3, Jaros 1, Mátyás, Bura 4, Lakosy 7, Schmid 2, Gerdán, Schaffer 3, Gyallai, Hamidovic 4, Gráf 1, Jóga 2, Menyhárt 4 (2). Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 18, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 2/2.