Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Tóth Mihály.

– Közel egy hónapja nem nyertünk mérkőzést, de leginkább az Eger elleni döntetlen frusztrál minket, hiszen ott a kezünkben volt a győzelem. A hangulat ennek ellenére szerencsére jó a csapat háza táján, így egy szurkolóinkat is kiengesztelő győzelemre készülünk szombaton hazai pályán a Ferencváros ellen – mondta Tóth Mihály.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös kapusa az előző mérkőzésen pazar formát mutatott: 44 százalékos hatékonysággal védte az egri játékosok próbálkozásait. Legalább ilyen teljesítményre lesz szükség a Fradi ellen is, hiszen a zöld-fehérek az őszi odavágón 34-21-re múlták fölül a Gyöngyöst – a 13 gólos különbség az egész szezon eddigi legnagyobb arányú veresége volt. – Azon a meccsen közülünk senkinek sem jött össze semmi. A Fradi közvetlen riválisunk, így, ha visszaszerezzük tőlük a Budapesten hagyott két pontot, a hatodik helyért folytatott küzdelemben kis lépéselőnyhöz jutunk. Már csak öt forduló van hátra a bajnokságból, és ugyan sportemberekként minden, még ránk váró találkozót szeretnénk megnyerni, erre legnagyobb esélyünk a Ferencváros, a Mezőkövesd és a Vecsés ellen lesz – mondta Tóth Mihály.

Hálóőrünk abban reménykedik, hogy a farkasfalka egy győztes meccs után tud egy hosszabb pihenőre visszavonulni. Mivel a Gyöngyös Tatabánya elleni idegenbeli meccsének időpontját a bányász EHF-kupában való szereplése miatt április 20-áról május 1-jére helyezték át, így a HE-DO B. Braun Gyöngyösre áprilisban egyetlen bajnoki találkozó sem vár. – A Fradi elleni meccs után mindenki hazamehet egy kicsit hosszabb időre, hogy lélekben megerősödve és feltöltődve térhessen vissza a két áprilisi Ligakupa-meccsre a Vecsés ellen. Nem kérdés, hogy itt a döntőbe jutás az egyértelmű célunk – mondta Tóth Mihály.

Kapusunkkal egy kicsit már a húsvétról is beszélgettünk. Azt mondta, szereti ezt az ünnepet, a Tóth-família asztalára ilyenkor hagyományosan sonka, kalács, keménytojás és kolbász kerül. – Csak arra kell vigyáznia az embernek, hogy ne egye túl magát, mert egy gyomorrontás ki tudja meríteni az embert, és minden erőnkre szükségünk lesz a májusi bajnokikon. Húsvéthétfőn a család és a rokonság körében meglocsolom a lányokat, asszonyokat. A páromat általában hideg vízzel ébresztem reggel az ágyban, de a többiek kölnit kapnak. Verset is szoktam mondani, hiszen anélkül nem igazi a locsolás – mondta Tóth Mihály.